Mit tehetünk a raktári dolgozók maximális biztonságáért?

Minden épületnek, így a raktárakban és gyárakban is szükség van a biztonság pontos megtervezéséhez, egy biztonsági protokoll kialakításához. Ehhez hozzájárulnak a technikai megoldások, illetve azok a szabályok és eljárások, amelyek mentén cselekedni kell. Ezek megfelelő kialakításához adunk most Önnek pár tippet.

1. Bizonyosodjon meg róla, hogy mindig biztonságosan működő berendezéseket megfelelően használnak a dolgozók

Egyik legfontosabb pont, hogy azok az eszközök, amelyeket munkavégzéshez használnak a munkavállalói, azok kifogástalan és üzemképes állapotban legyenek. Rendszeres ellenőrzéssel és karbantartással elkerülheti ezek üzemképtelen állapotát. Ahhoz, hogy ezeket a gépeket rendeltetésszerűen hasznáIhassák, pedig kell egy betanulási folyamatot biztosítani az új munkavállalók számára, ahol megtanulják az adott gép helyes használatát. Ezen pontok mellett jobb eséllyel kerülheti el a lehetséges munkahelyi baleseteket.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

2. Munkavállalók folyamatos képzése

Akik Önnek vagy Önnel dolgoznak, azok akár különböző háttérrel vagy eltérő tudással is rendelkezhetnek. Így mindenkit érdemes rendszeresen oktatni, képezni a gépek, eszközök és rendszerek kezelésére, tréningelni a biztonsági protokoll betartására, rendszeresen tűzvédelmi oktatást tartani, folyamatosan biztosítani számukra a fejlődés lehetőségét. Ha minden dolgozója naprakész információkkal rendelkezik, akkor máris csökkent az esélye az esetleges veszélyt okozó eseteknek vagy baleseteknek. Egy megtörtént baleset vagy vészhelyzet esetén pedig mindenki az elvárás szerint tud reagálni, ezzel is fokozva a biztonság érzetét

3. Jelölje meg a veszélyzónákat

Feliratok és matricák a leginkább költségkímélő megoldások arra, hogy az adott területen jelölni tudjuk, mire is számíthat az, aki a területre lép. Ha nem jelöli meg a veszélyes anyagok tárolási helyét, vagy azokat a területeket, amelyek gyúlékony anyagokat tartalmaznak, esetleg alacsonyabb belmagassággal rendelkeznek, mint a többi helyiség, és még sok más ilyen esetet, akkor hamarabb bekövetkezhet egy elkerülhető baleset, mint azt gondolná. Nem is beszélve arról, hogy a vészkijáratok megjelölése nem maradhat el. Jelöljön meg mindent, amiről érdemes tudniuk a munkavállalóknak.

+1. Biztonsági rendszer helyes kialakítása

Munkavállalói biztonságát a kialakított felügyeleti és biztonsági rendszerrel is figyelemmel kísérheti, valamint fokozhatja.

Kamera rendszer segítségével nyomon követheti, hogy bizonyos területeken milyen aktivitás folyik, van-e besurranó, vagy illetéktelen személy a területen, vagy esetleg valaki nem megfelelően használja az eszközöket.

Hőkamerák használatával fokozhatja azt az érzést, hogy munkavállalóit nem csak a balesetektől és bűncselekmények elszenvedésétől igyekszik megmenteni, de az általános egészségi állapotuk is fontos Ön számára. Például vírushelyzet idején jó pont, hogy Ön igyekszik kiszűrni a megbetegedett, de mégis bejáró személyeket az állományból.

Tűzvédelmi és tűzbiztonsági rendszerek segítik Önt abban, hogy esetleges tűzeset kialakulásakor a dolgozók és az épületben tartózkodók épségben kijussanak, hiszen azonnal nyithatja az ajtókat a rendszer, sőt a tűzoltást is megkezdheti az érintett területen.

Beléptető rendszer segítségével pedig csökkentheti az illetéktelen személyek bejutását, vagy egy bűncselekmény rajtakapásakor a gyanúsított kijutását az adott területről. Kontrollálhatja, hogy olyan új munkatársak, akikben még nem bízik, vagy olyan régi munkatársak, akikben pedig már nem bízik, mikor és hova kapjanak bejutási lehetőséget, hova legyen hozzáférésük.

Ebben a bejegyzésben csak pár tippet említettünk, ennél sokkal szerteágazóbb problémákra találhat megoldást egy szakértő biztonságtechnikai cég segítségével. Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, segítünk!

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!