5+1 elgondolkodtató pont a biztonsági rendszerről

Minden vállalkozás életében eljön a pillanat, amikor gondolni kell a biztonságra. Inkább előbb, mint utóbb, de amikor itt az ideje és Ön is beleveti magát, számtalan lehetőséggel és választási opcióval találkozik majd. A megfelelő kamerák kiválasztása, a legjobb beléptető rendszer megtalálása, a hatékony behatolásjelző rendszer kialakítása, a tűzjelző rendszer ne csak az igényeinek, de a szabályoknak is megfelelő legyen. Idegörlő és energia pocsékoló lehet. Aztán jön a kérdés, hogy amikor pedig már elkötelezte magát egy mellett, akkor vajon megfelel-e tényleg a vállalkozásának, valóban minden igényt kielégít vagy csak legyint, hogy ez kimaradt.

Van pár pont, amivel számolhat már most, mielőtt belevetné magát a kutakodásba.

  1. Hol szeretném alkalmazni?

Lehet, hogy vállalkozásának egyetlen helyszíne, egy telephelye van, de az is lehet, hogy több irodaépületben találhatóak az irodái vagy üzletei, esetleg az ország több pontján van telephelye. Ha csak egy telephelye, egy irodája van, azon belül is melyik helyiségeket szeretné bevonni, melyik szobákat, területeket szeretné kontroll alá vonni, hol van szükség arra, hogy csak engedéllyel léphessenek be a munkavállalók, hol van szükség arra, hogy folyamatosan kamera képet kapjon, mi történik ott.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

  1. Milyen szintű biztonságra van szükségem?

Minden vállalkozás különbözik egymástól. Egy raktárkészlettel rendelkező, vagy magas értékű termékekkel foglalkozó vállalkozásnak valószínűleg fokozottabb ellenőrzésre van szüksége, mint egy irodának, ahol az ügyfelek adatait őrzik. Ez nem azt jelenti, hogy az adatok értéke nem éri el egy raktárkészlet értékét, de más módszerekre, megoldásokra lesz szükség. Egy fokozottan védett személyeket is fogadó irodának magasabb biztonsági intézkedésre lesz szüksége, mint egy átlagos embereket foglalkoztatónak. Természetesen ez sem azt jelenti, hogy egyik ember fontosabb, mint a másik, mert minden ember értékes és fontos, de a biztonsági protokoll különböző lesz ezeken a helyeken

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

  1. Hogyan szeretném kezelni a rendszereket?

Fontolóra kell venni azt is, hogy Ön szeretné kezelni a rendszert, rendszereket, vagy alkalmaz hozzá szakértő személyzetet. Azt, hogy Ön adja meg egyenként a jogosultságokat, vagy egy osztályozási szempont alapján csoportokat alakít ki és ebbe rendszerezi a munkavállalókat. Azt, hogy a rendszert csak helyileg lehessen elérni, vagy akár a világban bárhonnan. Azt, hogy a rendszerhez ki férjen hozzá, és hogy központi vezérlő helyiségre szüksége lesz-e, élőben szeretné kontroll alatt tartani a rendszereket, vagy csak értesítés esetén szeretne beavatkozni, és csak visszanézni a kamerák képeit.

  1. Mennyi rendszert szeretnék?

A biztonsági rendszerek önmagukban is megállnak, de ha már többet alkalmaz, többre van szüksége, akkor integrálni érdemes a rendszereket. Ehhez ismernie kell a saját és a vállalkozása igényeit, előre tudnia kell, hogy mire van szüksége. Ugyanakkor kérdéses lehet az is, hogy ha több rendszert telepítene, akkor ezek a rendszerek hogyan is működnek együtt? Integrálhatóak-e egyáltalán? Későbbiekben bővítésre lesz-e igény, vagy akár a közeljövőben plusz rendszereket is szeretne-e alkalmazni? Mind-mind olyan kérdés, amire ha nem is pontos választ kell adnia, de ha ott van a lehetőség, számolni kell vele, hogy mennyi rendszert és milyen rendszert szeretne majd kibővíteni, ha úgy adódik.

  1. A telepítéssel kapcsolatban tudnom kell valamit?

Attól függően, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező rendszert választ, a telepítés mind anyagi, mind idő ráfordításban is különbözik egymástól. Egy vezetékes rendszernél számolni kell a kábelezésre fordított idővel, illetve azzal is, hogy a kábelezés során helyreállítási munkálatokra is szükség lesz, ami további időt ölelhet fel. Így érdemes olyan időszakra időzíteni ezeket a munkálatokat, amikor vagy éves leállás van, vagy a legkevesebb létszámmal vannak jelen a munkavállalók a területen.

+1. Milyen költségekkel kell számoljak?

Ugyan plusz egynek soroljuk, de talán ez a legfontosabb pontja a biztonsági rendszerek telepítésének az Ön szemszögéből. Biztosan van egy elképzelése, hogy mennyit költene a biztonságra! Ugyanakkor számoljon azzal, hogy az igényei és a megvalósításuk rugalmasságot kívánhat meg a költségvetésben. Mindig tartsa szem előtt azt, hogy a biztonság kérdése nem múlhat azon, hogy nem akar változtatni a költségvetésén, vagy hogy nem tud rugalmas lenni az igényeit illetően.

Szakértő csapatunk bármikor az Ön segítségére áll, hogy az anyagi lehetőségeinek és igényei párosának megfelelően megtalálja a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó biztonsági rendszert, segítsen átgondolni a lehetőségeket, és felkészülni a további lépésekre, hogy Ön, a vállalkozása és munkavállalói a legnagyobb biztonságban érezzék magukat.