transparency

Transparency Market Kutatás

A Transparency Market, egy augusztus végén megjelent kutatása szerint, az otthonautomatizálás iránti kereslet hihetetlen gyorsasággal nőtt az elmúlt időszakban. A közleményben megemlítik, hogy 2012-ig 3,6 milliárd USD értéket lebonyolító üzletág 2013 és 2019 között 24,5%-os éves növekedésnek néz elébe.

Az elő otthonokat szinte bármelyik részét már egy érintéssel az irányításunk alá tudunk venni. A tulajdonostól függ, hogy mennyire szeretné életre kelteni az otthonát. Hangfelismerők, hőmérséklet-, fény-, mozgásszenzorok, füstérzékelők, vízérzékelők és még sorolhatnánk. Kényelmet, és biztonságot is nyújt egyszerre!

Automatizált riasztók és világítások is nagyon elterjedtek a felhasználók körében. A legtöbb felhasználó a biztonsági funkciók megléte miatt választja az otthonautomatikai rendszerek egyszerűbb, vagy komplexebb formáját.

Egy élő otthon figyelmeztetni tudja a tulajdonost, ha illetéktelen behatoló van a lakásban, ha tűz ütött ki, vagy épp valahol folyik a víz. Az értesítés a telefonra telepített applikáción, sms-en, vagy e-mailen keresztül is érkezhet. A veszély nagyságától függően is be lehet állítani, hogy ki kapjon az adott eseményről értesítést, így nem muszáj, hogy minden családtag mindenről üzenetet kapjon.

Időzítést lehet beállítani az otthoni világításra, fűtésre és az öntözőrendszerre is akár. Mindezt bármikor átállíthatjuk, megváltoztathatjuk vagy azonnal el is indíthatjuk egy képernyőérintéssel. Nyithatjuk, vagy csukhatjuk a függönyöket, kapukat, ablakokat vagy a zsalúziát.

Bárkiről is legyen szó, egy otthont bármilyen formában lehet modernizálni. Takarítson meg áramot akár csak pár távolból is irányítható, automatizált világítással, vagy tartsa kézben az egész otthonát. Bármit is szeretne, a rendszer bármikor bővíthető, és ha esetleg költözésen gondolkozna később, akkor sincs gond. Bármikor magával viheti a már kábelek nélkül kommunikáló modulokat, es az új otthonát is életre keltheti.