Gyengeáram és épületautomatika

A raktárcsarnokban új tűzjelzőrendszer tervezése, telepítése, majd tűzoltósági engedélyeztetése volt elsődleges feladatunk. Emellett terveztünk és telepítettünk komplett beléptető rendszert az irodai és a raktár részen is, valamint videomegfigyelő rendszerrel is felszereltük a épületet a maximális biztonság és védelem érdekében.

Az alapvető igény az volt, hogy átfogó képeket szeretnének látni a területről. Ezzel kapcsolatban már megvolt egy alapelképzelés, mely szerint összesen 6 db kamera került elhelyezésre.

A rendszer 8 csatornás rögzítője a szerverben lévő, általunk telepített rack szerkénybe került, melyhez közvetlenül monitort nem csatlakoztattunk. Éppen ezért elhelyeztünk egy 17″ -os monitort a rack szekrényen, amin a videomegfigyelőt és a beléptetőhöz tartozó szoftvert, és minden információt megkap a megrendelő.

A beléptető rendszer nem csak az irodába és a raktárcsarnokba való be és kilépést szabályozza, de védelmet biztosít a szerverterem számára is. Ezeken túl a kamion bejáró sorompóját is illesztettük a beléptető rendszerhez.

Energiatakarékossági szempontból fontos volt, hogy minimális épületautomatizálási feladatokat is elvégezzünk. Beállítottuk úgy a rendszert, hogy bizonyos hőmérsékleti határértékek átlépése vagy egy ablak kinyitása után az automatika központ elküldje a megfelelő parancsokat az épület gépészetének. A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor nyáron kinyítnak egy ablakot, akkor az éppen adott régióban a klímaberendszés kikapcsol, majd az ablak visszacsukásakor újból ellenőrzi a hömérsékleti értékeket, és szükség esetén újból elindítja a hűtést. Fűtés esetén is hasonlóan gondolkodik az automatika központ.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!