Google - OnHub!

Google – OnHub!

Google mindig próbál valami újat felmutatni, és ez most sincs másképp. Olyan területen szeretnének nagyon teret nyerni, mint az tökéletes Wi-Fi, és internet kapcsolat, és természetesen az otthonautomatika.

Az OnHub egy Wi-Fi router és egy otthonautomatikai központi egység is egyben. Okos ötlet, nem? Nos, ez nem az első ilyen próbálkozás, de azért még is több van itt, mint amit elsőre gondol a nagyérdemű.

13 db körkörösen elhelyezett Wi-Fi antenna teszi az eszközt hatalmas hatósugarúvá, és ami még említést érdemel az a 1.4 gigahertz-es dual core processore. Pontos adatok nem elérhetőek még az eszközről, de Google azt állítja, hogy 1900 megabit/mp gyorsaságra is képes lesz.
Hamarosan elérhető lesz egy “Google On” nevű applikáció, ami a beállítástól kezdve, a kezelésen keresztül, az állapotlekérdezésig mindenre képes lesz. Így könnyen ellenőrizni tudjuk majd, hogy mi okozhat bármilyen lassulást az internet kapcsolatunkban.

Ahogy azt korábban írtuk, nem minden részlet ismert még az eszközzel kapcsolatban, de az biztos, hogy ennyivel manapság már senki sem érné be, hiába nagyon csábító egy ilyen erős, gyors és tetszetős router. Az eszköz szépsége, hogy Bluetooth, és ZigBee rádió vevővel is el lesz látva, ami tökéletesen kompatibilissé teszi az OnHub eszközt a rádiós otthonautomatikai rendszerek irányítására is.