Aros

Aros – Az ablak légkondik jövője

 

Lassan beköszönt az ősz, a hideg, párás idő!

Sok-sok nagyon intelligens légkondícionáló rendszer van a piacon, de mi mégis valami másba ütköztünk a heti online mustránk alkalmával.

Az Aros egy olyan applikációval is ellátott légkondi rendszer, ami a Wi-Fi-hez kapcsolódva okosan figyelemmel kíséri a lakásban, és a szabadban történő környezetváltozásokat.

Azon kívül, hogy a beépített szenzor érzékeli, hogy ha egy bizonyos érték főlé, vagy épp alá esik a hőmérséklet és bekapcsol, a páratartalom érzékelő még egy rakás más automatizálási funkciót is tud vezérelni.

A mozgásérzékelővel is ellátott eszköz tudja, hogy ha otthon vagyunk, és aktívan ki kell szolgálni az igényeinket, vagy épp üres a lakás, és csak “alapjáraton” kell működjön.

Az applikációval létre tudunk hozni egy maximális fogyasztási értéket, így el tudjuk kerülni, hogy nagy meglepetést okozzon a következő havi villanyszámlánk végösszege.

A telefon GPS koordinátáit figyelemmel kísérve, a lakásunkhoz közeledve a rendszer automatikusan bekapcsol, és így gyorsítja fel a helyiségek felfűtését, vagy épp hűtését.

A termék tavalyi megjelenése óta hihetetlen népszerűségnek örvend, és azóta a Quirky cég bejelentette, hogy legalább még 40 db, hasonlóan az internetre csatlakoztatható, és applikációval irányítható eszközt szeretnének piacra dobni.