Google Glass

A Google Glass újraéled!

A Google Glass projekt újraéledt, de nem a hétköznapi emberek számára, hanem a vállalkozások tudnak vele nagyot, és újat alkotni.
A hardware maga újra lett gondolva, és nem úgy, mint egy önálló szemüveg, hanem úgy, hogy azt rá lehessen ültetni a már meglévő szemüvegére az embernek.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a végkifejlet, hiszen ha a Google kellően jól gondolta át a koncepciót, akkor “nagyobbat szólhat”, mint amikor elsőnek bejelentették a Google Glass piacra dobását.

A Google a sok ellenséges megjegyzés, komment és túlságosan felhasználóbarát, inkbább addiktív és nagyon sok személyiségi jogot megsértő Glass gyártását, és fejlesztését fel kellett függesztenie. A fényt az alagút végén az jelentette, hogy a Google egy kicsit eltávolodott a végfelhasználók kiszolgálásától, és inkább a vállalati szektorra fókuszált.

Iskolákra, kórházakra és munkahelyekre fókuszálnak, ahol a Google Glass egy olyan eszközzé tud válni, ami alapjaiban megkönnyíti az ott dolgozó, tanuló emberek életét.
Ami ugyancsak csábító, hogy a Google Glass olyan otthonautomatikai, vagy inkább iroda-automatikai protokollokkal is tökéletesen együtt tud működni, mint a Nest, ami ugyancsak Google fejlesztés.