Okos fűtés a magas költségek ellen

A drasztikus energiaár változásokra reagálva megnövekedett az energia megtakarítási lehetőségek iránti érdeklődés mind a lakosság, mind pedig az intézmények körében. A FIBARO Smart Building rendszer gyorsan telepíthető megoldást nyújt akár irodaépület, akár oktatási intézmény számára.

Egyéni igényekre szabott fűtésvezérlés

Egy igényekre szabott fűtés vezérlő rendszerrel akár 25-30% fogyasztás csökkenés is elérhető, és mivel már töredékébe kerül, mint 5-10 évvel ezelőtt, így a tapasztalatok alapján átlagosan 2 szezon alatt meg is térül a beruházás. Ráadásul a vezetéknélküli technológia fejlődésének köszönhetően kommunikációs kábeleket, vezetékeket sem kell húzni, így bontás, vésés nélkül telepíthetők akár egy meglévő épületbe is anélkül, hogy ez különösebb működés leállással járna.

A legtöbb intézmény olyan megoldást keres, amellyel az egyedi hőmérséklet szabályozás megvalósítható, de a meglévő fűtési rendszert nem kell jelentősen átalakítani.

Keresse szakértő kollégánkat Czibere Kornélt a +36 (70) 466 0656 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Gyors telepíthetőség bontás nélkül

A vezetéknélküli FIBARO rendszer másik nagy előnye, hogy bontási munkával egyáltalán nem jár, mivel a radiátor szelepvezérlő termosztátok vezeték nélkül kommunikálnak a központi vezérlőegységgel. Az új fűtésvezérlő rendszer intézményi üzemeltetés tekintetében maximálisan kielégíti a meglévő radiátoros fűtésekkel megvalósítható szabályozási szintet.

Legjobb példa erre a debreceni Faragó utcai óvoda, ahol a FIBARO rendszer és 72 radiátor termosztát beüzemelésével már az első fűtési szezon alatt 25%-os energiamegtakarítást sikerült elérni. A rendszer telepítése pár nap alatt megvalósulhat, így akár már ebben a szezonban érezheti a költségcsökkentő hatását.

Keresse szakértő kollégánkat Czibere Kornélt a +36 (70) 466 0656 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Energiahatékonyság 

A FIBARO radiátor termosztát legtöbb európai szerelvényre egyszerűen felcsavarható, mindössze két elemmel működik, és persze az okos termosztáttal vezeték nélkül tartja a kapcsolatot. A saját szabályozójával könnyedén beállíthatjuk a kívánt hőfokot, és így végre a termosztát nem csak a saját hőmérője alapján kapcsolja ki-be a kazánt, hanem a raditátorokon elhelyezett szelepek is küldik folyamatosan a jelet. Így minden egyes helyiség fűtésének intenzitása és a kívánt hőmérséklet egyéni igények szerint állítható be.

Ezzel nem csak a komfortérzetet növeljük, hanem fogyasztásunkat is csökkenthetjük jelentős mértékben. Az okos kis szelep még azt is érzékeli, hogy például kinyitjuk az ablakot, és gyorsan jelzi a termosztátnak, hogy ne akarja az utcát is kifűteni. Majd ha vége a szellőztetésnek, akkor máris küldi a jelet, hogy ismét kapcsolhatja vissza a fűtést a megfelelelő szintre.