3 legnépszerűbb okos iroda funkció az energiahatékonyság jegyében

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával, ráadásul néhány funkcióval jelentős energiamegtakarítást érhetünk el. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók:

Helyiségenkénti hőmérsékletszabályozás

Helyiségenként könnyedén szabályozható a hőmérséklet a FIBARO Smart Building rendszerrel

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komfortosan. Ráadásul egy irodaépületen belül számos olyan helyiség van, ahol keveset tartózkodunk, így nem szükséges ugyanolyan hőmérsékletet biztosítani, mint azokban a helyiségekben, ahol folyamatosan dolgoznak a munkatársak. Ezenkívül persze mennyivel kényelmesebb, ha mi magunk állítjuk be a helyiség funkciójának megfelelő hőmérsékletet, és nem kell jelezni az épület gondnokának, ha éppen a termosztátot át kell állítani.

Keresse szakértő kollégánkat Czibere Kornélt a +36 (70) 466 0656 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Nagy mértékben szolgálhatja a kényelmünket, ha a FIBARO Smart Building rendszer segítségével hűtés/fűtés szabályozó automatizmusokat alakítunk ki. Ez természetesen nem csak kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással járhat. Az egyes helyiségek funkciójának megfelelően programozható a FIBARO Smart Building rendszer központi vezérlője, így a szokásoknak és az igényeknek megfelelően alakíthatunk ki automatizmusokat. Így például amikor az irodába érkezünk, akkor már kellemes hőmérséklet fogadhat, amikor pedig távozunk az irodából nem kell azon aggódni, hogy vajon lekapcsoltuk-e a fűtést. Ha előre időzített megbeszéléseink vannak minden hétfőn és pénteken a konferenciateremben, akkor nem szükséges a hét minden napján folyamatosan magas hőmérsékletet tartani, hanem előre beprogramozhatjuk, hogy csak a megbeszélések előtt kezdjen intenzívebben fűteni a rendszer.

Keresse szakértő kollégánkat Czibere Kornélt a +36 (70) 466 0656 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Helyiségenkénti világítás szabályozás

Fibaro motion sensor

Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fény a leginkább kellemes. A FIBARO Smart Building rendszer segítségével a fényerősségét is szabályozhatjuk.  Akár külön világítási jelenetet állíthatunk be a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására.

A FIBARO Motion Sensor mozgásérzékelővel ezen kívül könnyedén beállíthatjuk, hogy a ritkán használatos helyiségekben csak akkor kapcsolódjon fel a világítás, ha valaki belép a helyiségbe, vagy akár a folyosón is elhelyezhető. Természetesen ugyanezen a módon szabályozható az is, hogy ha egy adott helyiséget éppen senki sem használ, akkor ne világítsanak feleslegesen a lámpák.