Rezsicsökkentés okos eszközökkel irodában

A rezsicsökkentés változása során meghozott új szabályok alapján több iroda, irodakomplexum is egyre magasabb összegről számíthat számlákra. Ez minden vállalkozás számára megterhelő lehet. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy milyen lehetősége van egy ingatlan tulajdonosnak vagy ingatlankezelőnek, hogy csökkentse a kiadásokat. Ön is ebben a cipőben jár? Összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet a költségek visszaszorításán bármely irodaépület esetén. 

A nap melege

Irodaház ablakok okos árnyékolása hozzájárulhat a rezsi költségek csökkentéséhez

Ön se szeretné, ha nyáron a tűző nap az ablakon keresztül égetné a bent dolgozók hátát, vagy a téli napsütés melege nem jutna be az irodába. Hiszen az sem jó, ha túl meleg van vagy túl komor az iroda hangulata. Egy automata vagy távolról vezérelhető redőny megoldást jelenthet. Hiszen ha a nap melege ellen le tudja már kora reggel engedni, kevésbé fog felmelegedni az iroda, így máris spórolhat egy keveset a légkondícionálás költségén. Viszont ha télen végre melegít egy kicsit a napsütés, a redőnyöket könnyedén egy gombnyomással felhúzhatja, így a fűtés költségén is takarékoskodhat.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Elektromos eszközök

FIBARO Wallplug okos konnektor számos funkcióval

Egy irodában természetes, hogy elektromos eszközök sokasága kap szerepet a mindennapi munkavégzés során nap mint nap. De szükség van minden helyiségben minden eszközre? Vagy egész nap folyamatosan? Nyilván a szerverek és bizonyos eszközök állandó áram ellátást kívánnak, de például a nyomtató szobában a nyomtatónak elég ha akkor kap áramot, ha valaki használni szeretné, vagy a raktárban ha nincs senki, nincs szükség a világításra, amit ugyan a kapcsolóval lekapcsolhat, de mi a helyzet, ha véletlen felkapcsolva marad? Okos eszközök segítségével áramkörönként vezérleheti, akár távolból is az applikáció segítségével ellenőrizheti, fel és le is kapcsolhatja. Amikor pedig elcsendesül az iroda vagy az egész irodaház, nincs szükség bizonyos területeken se világításra, se áram ellátásra. Ezeket a területeket éjszakára automatikusan lekapcsolhatja egy okos rendszer, vagy távolból az applikáció segítségével. Optimalizálja az áram felhasználást, optimalizálhatja az áram számlát.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Hőmérséklet szabályozás okosan

Helyezzünk könnyedén a radiátorokra okos radiátor termosztátot

Amikor egész nap ül egy munkavállaló az asztala előtt a hőmérséklet érzékelése is megváltozhat. Lehet, hogy egy nyári 26 fokot sokkal melegebbnek érez, mint egy téli 24 fokot a szobában. Ha belegondol, Ön is szívesebben érkezik meg reggel az irodájába, ha nem forróság fogadja, vagy nem kell várnia, hogy felmelegedjen a szoba, hogy komfortos legyen dolgozni benne. Egy okos termosztáttal, vagy radiátoronként történő vezérléssel automatizálni, időzíteni és távolból is képes lesz vezérelni a fűtést is. Ha a fűtést képes szabályozni, hozzáigazítani az irodákhoz, vagy akár szabadkezet adva a bérlőknek, hogy maguk irányítsák, a számlában is eredménye lehet. Ugyan egy open office területen nehéz mindenki igényeinek megfelelni hőmérséklet szabályozás tekintetében, de egy irodaszobákból álló iroda területén, ha megadja okos radiátor termosztáttal a lehetőséget külön-külön szabályozásra, azzal nem csak ésszerűbb felhasználást érhet el, hanem az irodabérlők elégedettségét is növelheti, hiszen maguk határozhatják meg a kívánt hőmérsékletet. Nem utolsó sorban a rezsi összegében is változás léphet fel.

Mindezek csak néhány felhasználási lehetősége az okos eszközök alkalmazásának, amik segíthetnek a havi számlák optimalizálásában.