Hogyan segíthet a beléptetőrendszer a hibrid munkavégzés esetén?

Minden vállalat megszabja munkavállalói számára a felhasználható otthoni munkavégzésre fordítható napok számát, ha a munkakör ezt megengedi. Ez számtalan kombinációt hozhat létre már kisebb munkavállaló létszám esetében is, hogy melyik kolléga mikor van bent, mikor dolgozik otthonról, mikor van terepen vagy mikor van éppen szabadságon. Senki nem képes ezt pontosan fejben tartani, vagy akár a hét vagy a hónap végével előhúzni emlékezetéből. Pont erre van minden nap aláírandó jelenléti ívük, amit lehet nem is vezetnek minden nap, hanem a hét vagy hónap végével egyben aláírnak a munkavállalók? Ki emlékszik arra, hogy tegnap mi történt, nem hogy 2-3 hete szerdán! A beléptető rendszer munkaidő nyilvántartása emlékezni fog, hogy aznap belépett-e a munkavállaló vagy sem. Így azt is nyomonkövetheti, hogy a heti 1-2 home office, vagy a havi 4 nap home office lehetőséggel kik éltek vagy esetleg visszaélt-e valaki.

Kártyás beléptető rendszer munkaidőnyilvántartással

Kártyás beléptető rendszer esetén nincs szükség érintésre

Túl sokat panaszkodnak a kollégák a túlórákra? Rendszeresen túlórázniuk kell, amit már nehezen hagynak szó nélkül, Ön pedig nem érti, nem látja a termelési számokból, hogyan is jöhet ki ez a sok túlóra? A munkaidő nyilvántartó rendszerbe visszakeresheti, hogy a túlórák jogosak-e vagy sem. Lehet, hogy a kolléganő megérkezik időben a munkaállomásához, el is kezdi a munkát, de napközben órákat tölt máshol, akár az épületen kívül, majd visszaérkezve “kénytelen” lesz túlórázni, hogy elvégezze a napi feladatát. Ilyen helyzetekben pedig nem jogos a túlóra kifizetésének kérelme.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Belépési adatok pontos rögzítése és visszakereshetősége

Forgókaros beléptetőrendszer nem csak számlálásra, hanem munkaidőnyilvántartásra is alkalmas

Azt tapasztalja, hogy rendszeresen kiürül a logisztika csapat irodája délután 2-3-kor? Mikor rákérdez, teljesen logikus válaszként kapja tőlük, hogy reggel 8.00 helyett ők már itt voltak 6 vagy 7 órakor. Ha nem adta meg fixen, hogy 8.00 és 16.00 között bent kell lenniük, akkor tehetnek így. Viszont, ha Ön meglátja a belépési adatokból, hogy nem hogy korábban, de még később is értek be mint 8 óra, de 14.00-kor már kiesett a toll a kezükből, akkor jogosan vonja őket kérdőre.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Beléptető rendszer a gyártóüzemekben is hasznos

A termelés stagnál vagy csökkent is esetleg az egyik gyártósoron, ami előtt Ön értetlenül áll, hiszen ugyanolyan gépek, ugyanolyan technológia, ugyanannyi ember, hasonló kvalitásokkal dolgozik az adott sor mellett is mint a többin. Beléptető rendszere segítségével nem csak a munka kezdés és a munka vége idejét követheti figyelemmel, hanem azt is, hogy adott személy a munkahelyén töltött 8-10-12 órát a munkaállomása mellett töltötte-e, vagy pont hogy a büfé előtt ácsorgott 4 órát a munkaidejéből, így a termelés is vissza eshetett.

Természetesen ez nem azt jelenti Ön egyetlen munkavállalójában sem bízhat meg, mert a beléptető- és munkaidő nyilvántartó rendszer nem csak azt fogja megmutatni Önnek, hogy hol nem végzik, vagy hol próbálják a munkavállalói kihúzni magukat a munka alól, de azt is, ha valaki kiugróan jól dolgozik és járul ezzel hozzá a cég növekedéséhez, fejlődéséhez és ez a bent töltött túlóráknak is köszönhető.

Az biztos, hogy a beléptető- és munkaidő nyilvántartó rendszer segítségével kézben tarthatja a kollégák munkaidejét, lefülelheti a túlzott lazaságot és könnyedén felismerheti az erején felül teljesítő kollégákat is.