Raktárak biztonsági rendszerei kívül belül

Ha Ön cégének is van raktára, van olyan árukészlete, amelynek eltulajdonítása, vagy megrongálása komoly anyagi kárt jelente cégének, érdemes tovább olvasnia, hogy megfelelő biztonsági felkészültséggel rendelkezik-e a raktár. Készüljön fel előre, előzze meg a bajt, ha pedig mégis megtörténik, a biztonsági rendszer segítségével könnyedén utána nézhet, mi történt, ki tette és segítheti a bűncselekmény felderítését és az ügy gyors és hatékony megoldását.

Külső védelem az első védelmi vonal

A raktárépületeket kívülről is biztonsági megfigyelés alá kell vonni

Amikor a raktár védelméről beszélünk, nem szabad csak az ott tárolt eszközökre, termékekre, anyagokra szorítkozni, hiszen maga épület és az ingatlan közvetlen környékének védelme épp annyira fontos pont, mint a belső biztonság kérdése. A területnek megfelelő fizikai védelemmel kell rendelkeznie, amit a kapuk és kerítések jelentenek mint első védelmi vonal. 

A fizikai védelmet pedig érdemes megtámogatni videós megfigyeléssel, hogy az egész területet folyamatosan szemmel tarthassa, és a belépési pontokon beléptető rendszerrel, hogy csak az arra engedéllyel rendelkező személy juthasson be már az ingatlan területére is. Érdemes nagyobb figyelmet fordítani a terület azon részeire, amik holtterületek, kiesnek a rendszeres használat alól, nincs állandó forgalom ezeken a helyeken, ilyenek lehetnek például szeméttárolók, parkolók, udvarok.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Belső védelem fontossága

Raktárépületen belüli biztonsági kamera

Megfigyelési rendszer

A leghatékonyabb módja, hogy segítsen a az eszközöket, termékeket, anyagokat és a személyeket is megvédeni, ha folyamatosan szemmel tartja a területet kamera rendszer segítségével. Ha hangrendszert is társít a kamera rendszerrel a védelem teljesítményét növelni tudja. Ezzel a kombinációval képes lesz bárhol és bármikor jelen lenni anélkül, hogy valóban fizikailag ott lenne. A megfigyelő rendszer érzékeli a mozgást, és ha szükséges képes lejátszani előre rögzített szöveget, vagy élő figyelmeztetést küld a behatolónak. A rendszer kezelése távolból vagy automatikusan történik, így csökkenthető a veszélyességi fok, hiszen nem szükséges személyesen szembe szállni a behatolóval, biztonságosabb a személyzet számára.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Beléptető rendszer

Forgókaros beléptetőrendszer nem csak számlálásra, hanem munkaidőnyilvántartásra is alkalmas

A raktárba és annak területére való belépés szabályozásához és felügyeletéhez beléptető rendszerre van szüksége. Így könnyedén meghatározhatja, hogy ki léphet be bizonyos területekre és ki nem, segítségére lesz, hogy távoltartsa a nem kívánt személyeket, vagy az illetéktelen behatolókat a területről. Egy raktár ingatlanban is vannak olyan közösen használt, vendégek számára is elérhető területek, amelyek nem igényelnek külön beléptetést, ilyen lehet például a recepció, vagy megrendelt termékek személyes átvételére kijelölt helyiségek. Ahol pedig már csak a munkatársak léphetnek be, azokat pedig elzárhatja a nagyközönség elől a beléptető rendszer segítségével. A munkatársak körét is külön csoportokra oszthatja, így a raktárhoz tartozó irodákba csak az ott dolgozóknak adhat hozzáférést, míg maga a raktár helyiségbe pedig csak azoknak, akik ott végeznek napi munkavégzést. Ugyanakkor az időpontot is korlátozhatja a beléptető rendszer segítségével, hogy a délelőtti műszak a délutáni műszakban már ne léphessen be a raktár területére, vagy éjszaka, amikor már senki nem tartózkodik az ingatlan területén, akkor ne juthasson be egyetlen dolgozó sem. Természetesen kivételeket is tud képezni, hiszen a hozzáférési jogosultságokat távolról tudja változtatni a rendszerben, akár egyetlen kattintással tud engedélyt adni, ha szükséges, hogy éjszaka is dolgozhassanak bizonyos munkavállalók, vagy ha változik az adott műszak személyi összetétele, könnyedén tudja ezt kezelni távolból a felhasználói felületről. 

Tűzvédelmi rendszer alap szükséglet

Nem csak a raktárak számára, hanem minden ingatlan számára alap szükséglet és előírás a tűzvédelmi rendszer kialakítása. Nem kérdés, hogy egy ilyen rendszer nem csak vagyont és értéket menthet, hanem ember életet is. Ugyanakkor hiánya egy kialakult tűz esetében pedig akár egy cég jövőjébe és életébe is kerülhet. A megfelelő tűzvédelmi rendszer kialakításához figyelembe kell venni a szabályokat, az előírásokat és az objektum jellemzőit is. Raktárok esetében pedig mindenképpen lesznek olyan területek, amelyek magasabb fokú tűzvédelmet igényelnek. A tűz megelőzése és a kialakult tűz eset megfelelő kezelése, a tűz jelzésére adott gyors reakció, pedig nem csak a cég jövőjét teszi lehetővé, hanem munkavállalói jövőjét is, hiszen továbbra is munkahelyet biztosít majd számukra.

Ahány raktár, annyi megoldás. Minden raktár biztonsági rendszere az ingatlan és környezete jellemzőinek figyelembe vételével kerül kialakításra, a raktár igényeinek megfelelően. Készüljön fel Ön is a bűnesetek vagy tragédia megelőzésére, még időben szánjon forrást a megfelelő rendszerek kialakítására.