Érintésmentes biztonság felértékelődése

Az elmúlt időszak rengeteg változást hozott az emberek életében. Volt, hogy hetekig, hónapokig bezárva, másoktól elzártan éltük családi életünket, alig találkoztunk másokkal. Aztán jött a nyitás, amikor ugyan még komoly szabályok mellett, de már élhettünk szociális életet. Mindeközben a szokásaink megváltoztak az élet számos területén. Legyen szó vásárlásról, szórakozásról vagy akár egészségügyi problémáról szépen lassan mindenki átterelődött az online világba. Biztonságosabbnak tűnt, minthogy érintkezzünk másokkal. Még most, hogy újra szabadabban mozgunk is biztonságosabbnak véljük sok esetben, ha nem kell megfogni egy bolt kilincsét, ha nem kell másokkal egy légtérben végignézni egy filmet, ha nem kell olyan felülettel érintkezni, amivel sokan mások is érintkezhettek. Felértékelődött az érintésmentesség, ami a biztonságtechnikai iparág számára is jelentős lépés. Fokozottan szükség lett az érintésmentes megoldásokra.

Beléptetés érintésmentesen

Már régóta elérhetőek azok a megoldások, amelyek a korábbi fizikailag kulcsot dugunk a zárba és lenyomjuk a kilincset módszert felválthatja. Erre a sokkal hatékonyabb beléptetési rendszerre már számos intézmény váltott. Akár látogatói, akár az ott dolgozó emberek már érintés nélkül be tudnak lépni az épületbe. Az eddig leginkább preferált megoldás a közelítésen alapuló beléptetés volt, amikor egy kártyát vagy egy tokent közelíteni kell az olvasóhoz, hogy a belépést a rendszer megadja vagy megtagadja.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Vendég érkezése

Ugyan a munkavállalók, az épületben dolgozók számára az előző pontban említett beléptetési rendszerek megoldást jelentenek, vendégek esetén meg kell róla győződni minden esetben, hogy ki érkezett, és be kell őt engedni. Ahhoz, hogy az ilyenkor kialakuló fertőzésveszélyt csökkenteni tudja Ön is, érdemes érintésmentes megoldást választani. A fizikai érintkezés kiküszöbölésre megoldást jelentenek a videós kaputelefonok, hiszen ezen keresztül a képi és hangi kommunikáció is biztosított, az érkező beazonosítása után, pedig távolról nyitható az ajtó.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Testhőmérséklet érzékelés

Egyik legfontosabb szűrési pont, amit a legtöbb intézményben bevezettek azonnal az a testhőmérséklet mérése. Ennek gyors és egyszerű megoldása volt, hogy egy munkatársat a bejárathoz állítottak az intézmények egy kézi, digitális pisztoly hőmérővel, majd ezek a munkatársak egyesével ellenőrizték minden érkező testhőmérsékletét. Ez időigényes, így torlódásokat is eredményezhet egyes intézményekben belépéskor, ezzel egy helyre tömörítve több embert, akik lehet nem is tudják emiatt tartani biztonsággal a 1,5 méteres védőtávolságot egymástól. Ugyanakkor ez a megoldás azt is jelenti, hogy ilyenkor a hőmérséklet mérő személynek és az érkezőnek találkoznia kell, illetve több érkező esetén egy helyen több személy is tartózkodhat. Annak érdekében, hogy érintésmentessé váljon a testhőmérséklet mérés is, több megoldás is létezik. Fertőtlenítő állomások típusai között is megtalálható olyan, amely képes felismerni és megmérni az érkező hőmérsékletét, akár még a maszk helyes használatát is tudja ellenőrizni arcfelismerési funkcióval. Nagyobb tömeg egyszerre történő vizsgálatához pedig a hőmérséklet mérésre is alkalmas biztonsági kamerákat javasoljuk, hiszen ekkor több, a kamera látóterébe kerülő embert egyidejűleg is lehet ellenőrizni és felismerni azt a személyt vagy azokat a személyeket, akik testhője az elfogadhatóként meghatározott tartományon kívül esik.

A teljesség igénye nélkül, ezek csak néhány lehetséges megoldás az érintésmentesség létrehozására, vagy növelésére. Jogosan merülhet fel a kérdés Önben is, hogy ha már egészen jól áll a világ a COVID járványhelyzettel, akkor mostmár minek ilyenre költeni. Azzal, ha Ön most fektet be érintésmentes rendszerekbe, biztosíthatja, hogy a jövőbeli fertőző betegségek megfékezésére vagy ellenőrizhetősége érdekében már tett lépéseket, biztonságosabbá tette saját vagy Ön által felügyelt épületeket. Ezzel növelheti épülete értékét és a jelenlegi valamint a potenciális bérlő cégek szemében is jobb helyre kerülhet a fokozott biztonsági intézkedések miatt. Segítünk benne!