12+1 biztonsági tipp KKV-k számára

Ahhoz, hogy Ön is biztonságban tudja munkavállalóit és ügyfeleit, van pár tippünk, amire érdemes odafigyelni. Ezek ne kőbe vésett szabályok, de segíthetik a mindennapi működést és fokozhatják a biztonságérzetet.

Megelőzési tippek

Rendkívül fontos a megelőzés, azaz a rendszeres karbantartás

  1. Előzze meg, hogy eszközei tönkre menjenek, elromoljanak és használhatatlanná váljanak. Egy elromlott eszköz okozta elektromos szikra akár nagyobb veszteséget is okozhat a cégnek. Fontos a folyamatos felügyeletük és karbantartásuk.
  2. Ne hagyja, hogy túlmelegedjen vagy túlzottan lehüljön az iroda egésze vagy akár csak külön helyiségek. Megelőzheti ezzel az eszközök elromlását, biztosíthatja, hogy a konyhában tárolt élelmiszerek minősége ne romoljon, és komfortos hőmérsékletet biztosíthat a dolgozók számára akár távolról is.
  3. Speciális munkaeszközök, gépek speciális felügyeletet igényelnek, veszélyes anyagokra, amelyek kárt okozhatnak, fokozott figyelmet és kontrollt érdemes fordítania, akár a biztonságtechnikai rendszerek segítségével.
  4. Szénmonoxid érzékelő nem csak a magánélet része kell, hogy legyen. Hiszen a szénmonoxid az a csendes gyilkos, aki nem válogat.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Veszély jelzése a megfelelő időben

Azonosítóval ellátott kártyás beléptető rendszer

5. Veszélyt jelző eszközök hangot is adjanak ki. Jól hallható jelzés segít az ott tartózkodóknak, hogy idejében biztonságba kerüljenek.

6. Fényképes azonosítás segít abban, hogy a belépésre jogosult személy kiléte megegyezik a belépni készülővel.

7. Kétlépcsős beléptető rendszer pedig segíti a biztonsági személyzetet és Önt is abban, hogy gyorsabb beléptetést biztosítson az arra jogosult személynek.

8. Beléptető rendszerbe érdemes bevonni azokat a helyiségeket, amelyek plusz felügyeletet kívánnak az ott tárolt eszközök, vagy adatok végett, vagy amelyek valamilyen okból elzárt területek.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Kamerás megfigyelés lehetőségei

A kamerarendszer képei monitoron követhetőek és ezenkívül rögzíthetőek

9. Szerverszobát is vonja fel a beléptető rendszer felügyelete alá, így nem csak az szerveren tárolt adatok, de az eszközök és a megfelelő üzemelés is biztosítva lesznek. Konyhanyelven: nem nyúlkál mindenki a kábelekhez és nem kapcsolgatja mindenki majd a gombokat, csak azért mert ő úgy érzi ért hozzá és ezt kell tennie.

10. Videós megfigyeléssel távolról is megbizonyosodhat arról, mi is történik az adott területen. Kültéri megfigyeléssel, akár az időjárási körülményekkel is tisztába kerülhet.

11. Videós megfigyeléssel nem csak a környezetet és magát a területet tarthatja szemmel, hanem felismerheti, ha illetéktelen behatoló lépett be, rajta kaphajta a tolvajt, és még képi bizonyítékkal is szolgálhat erről az esetről.

12. Tűzjelző rendszer lehetővé teszi, hogy a munkavállalók és ügyfelek is időben távozzanak az érintett területről.

12 + 1 Tűzoltó berendezéssel telepített tűzjelző rendszer segít a kialakult tűz megfékezésében.

Ezek a tippek egyszerűnek és egyértelműnek tűnhetnek. Az is lehet, hogy már minden felsorolt pont tökéletesen működik az Ön cégénél, de ne feledje, ez csak pár felhasználási lehetőség, pár tipp. A rendszeresen és helyesen karbantartott rendszerek a lehetőségek tárházát biztosítják, gondolkodjon a hagyományos megoldásokon túl is.