Épületek védelme 11 pontban 2. rész

Akár nagy kereskedelmi egységet, kis raktárt vagy közepes méretű kiskereskedelmi üzletet üzemeltetsz, az épület biztonsága meghatározhatja a jövődet és a sikerességedet. 11 egyszerű tippet osztunk meg veled, amelyek segítségével te is hozzá tehetsz ahhoz, hogy az épület biztonsági rendszere naprakész legyen. Tippjeink első 5 pontját itt olvashatod!

6. Illetéktelen behatolók figyelmeztetése

Ugyan ellentmondásosnak hangozhat, hogy figyelmeztesd az illetéktelen behatolókat, hogy kamerával őrzöd a területet, de valójában nem az. Azzal, hogy világossá teszed, hogy biztonsági rendszered van, intézkedéseket teszel vagyonod védelme érdekében, egész nyomós indokot adhat a behatolóknak, hogy ne is kíséreljenek meg lopni az üzletből.

Akár olyan figyelmeztető jelzéseket használsz, amelyek kifejezetten részletezik a CCTV működését, vagy hogy a kamerák láthatók-e, azonnal okot ad a behatolóknak arra, hogy átgondolják behatolási szándékukat. Lehet, hogy képesek kijátszani az egyik kamerát, de vajon tudják, hol van a többi?

Világossá teszed ezzel mindenki számára, hogy te komolyan gondolod az épület biztonságát, és ez jelentősen csökkentheti az illetéktelenek belépését vagy a betörések esélyét.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

7. Ne feledkezzünk meg a parkolóról sem!

Ha ingatlanod megvédésén és a biztonság javításán gondolkozol, könnyen megfeledkezhetsz róla, hogy a parkoló is hozzá tartozik. Ez is a tulajdonodnak nagyon fontos része, a biztonság érdekében gondolod kell a parkoló biztonságáról is, és néhány egyszerű módon megteheted. Ne feledd, hogy itt kezdik és a fejezik be a napjukat az alkalmazottak. A bűnözők ezt a helyet arra használhatják, hogy lopjanak, bántsák vagy akár csak megfélemlítsék az embereket.

Ha a CCTV telepítését tervezed az épületbe, akkor ne hagyd ki a parkolót sem.

8. Területi határok megerősítése

Talán a legegyszerűbb lépés a tulajdon védelme érdekében a területi határok egyértelmű meghatározása. A falak, a drótkerítések és a táblák használatával egyértelművé kell tenned, hogy mi a közvagyon és mi a te tulajdonod. Érdemes tájékoztatni az embereket erről.

Ha az épületbe nem látogatnak ügyfelek, tudasd táblákkal és jelzésekkel, hogy illetéktelen belépés tilos, csak személyzet számára elérhető terület, és az illetéktelen behatolóknak jogi következményekkel kell szembenézniük.

9. Folyamatos ellenőrzés

Minden épületbiztonsági szakértő el fogja mondani, hogy mennyire fontos időszakosan felülvizsgálni és ellenőrizni az épület beléptető rendszerét és egyéb biztonsági eszközöket. Akár az igényeid is megváltozhatnak idővel, de a fenyegetések természete is változhat, így az egykor hatékony biztonsági rendszert is ezeknek megfelelően érdemes módosítani, frissíteni, modernizálni.

Ha különböző belépési pontokat kezdesz el használni, vagy ha drágább és értékes termékekkel kezdesz foglalkozni, akkor érdemes átgondolni, hogy a már telepített biztonsági rendszerek megfelelőek-e.

Az éves felülvizsgálat célja, hogy folyamatosan a legnagyobb biztonságba tudd az épületet és annak tartalmát, valamint a történt változásoknak megfelelően tudjon a szakértő változásokat végrehajtani a rendszeren is.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

10. Ne feledd a karbantartási munkákat sem

biztonságtechnikai szerelő

A biztonsági rendszere karbantartása szintén elengedhetetlen. Akár saját magda végzel el egy egyszerű karbantartást, akár egy biztonsági szakértői csapat segítségével, ez biztosíthatja, hogy épületeid, és eszközeid továbbra is védettek maradjanak. Így lehetséges, hogy még a rendszer hibáit is hamar észreveszed vagy sokkal gyorsabban is elkaphatod, ha egy illetéktelen próbált átjutni a rendszeren. 

11. Bízz a szakértőben

Végül, de nem utolsó sorban, te is érezheted úgy, hogy ez már meghaladja a képességeidet. Ilyenkor ne szégyellj szakértői segítséget kérni, hiszen nem kell, hogy mindenhez egymagad érts, az kell, hogy megtaláld azt, akinek szakértelmében megbízol. Keress olyan szakértőt, vagy szakértői csapatot, akik megértik, mit szeretnél és van tapasztalatuk abban, hogyan lehet a leghatékonyabban biztosítani az ingatlant, milyen gyengeségekre és sebezhető pontokra kell figyelni, és hogyan lehet azt biztosítani minden eshetőségre.

Vedd fel a kapcsolatot egy megbízható csapattal, akik végig melletted lesznek biztonságod érdekében! Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!