Épületek védelme 11 pontban – 1. rész

Akár nagy kereskedelmi egységet, kis raktárt vagy közepes méretű kiskereskedelmi üzletet üzemeltetsz, az épület biztonsága meghatározhatja a jövődet és a sikerességedet. 11 egyszerű tippet osztunk meg veled, amelyek segítségével te is hozzá tehetsz ahhoz, hogy az épület biztonsági rendszere naprakész legyen.

1. Digitális videó felügyelet telepítése

A digitális videó felügyelet a CCTV modern formája. Ez az egyik legfontosabb épületbiztonsági eszköz, és beilleszthető egy szélesebb épületbiztonsági rendszerbe. Ezeknek a rendszereknek az eszközei általában többe kerül, és bonyolultabb számítógépes beállítást igényelnek mint analóg társuk, de nagyobb felbontású videofelvételeket biztosítanak, amelyek sokkal tisztáb képeken és pontosabban rögzítik az illetéktelen behatolók képét.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

A szakemberek által telepített digitális videó felügyeleti rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy folyamatosan nyomon kövesd az épületek részeit, emeleteit, irodáit, szobáit, éjszaka és nappal is tisztán lásd a behatolókat, és megszerezd a szükséges bizonyítékokat, ha az illetéktelen behatolás betöréssé, rendőrségi üggyé válik. Ezeket a rendszereket beállíthatod állandó felvételre, de kombinálhatod azokat más biztonsági rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik a kamerák számára a felvétel megkezdését, amikor mozgás érzékelhető az épületben. Okos és hasznos.

2. Megfigyelt riasztások

A megfigyelt riasztórendszerek az egyik első megoldás az épületbiztonság terén. Ez az egyik olyan épületbiztonsági tipp, amelyet bármely biztonsági szakértő azonnal javasol majd neked, hiszen gyors reagálású védelmet nyújt az ellen, aki megpróbál betörni az épületbe. A felügyelt riasztórendszereket biztonsági cégek távolról kezelik, és a nap 24 órájában, a hét minden napján figyelhetik a helyiségeket.

Ezeket a rendszereket úgy tervezték, hogy azonnal riasztást indítsanak, riasztják a biztonsági céget, akár a hatóságokat, de akár telefonhívás vagy szöveges üzenet útján közvetlenül téged is értesíthetnek, ha mozgást észleltek egy védett épületben. A riasztások több kiváltó októl is függhetnek, ideértve az ajtók kinyitását, az ablakok károsodását vagy egy illetéktelen belépést.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

A riasztó rendszerek változatós megoldást biztosítanak, az igényeidnek és költségvetésednek megfelelően alakíthatóak. A legalapvetőbb rendszer hangos riasztást vált ki, amely riasztja a környező embereket, és távozásra készteti a behatolókat, a fejlettebb rendszerek pedig kiválthatják a CCTV felvételét, vagy automatikusan értesíthetik a hatóságokat, riasztják a rendőröket a helyszínre.

3. Analóg kamerák

Az épületek biztonsága sok esetben a hagyományos CCTV-re támaszkodott, és még mindig széles körben elterjedt használata. Egyszerű telepíteni, így ideális azok számára, akik kevesebb összegből gazdálkodnak, vagy kisebb méretű vállalkozás számára keresnek megoldást, amelyeknek nincs szükségük bonyolult technológiára, és megelégednek olyan képekkel, amely behatolókat gyengébb minőségben rögzítik.

Alacsonyabb képkocka megjelenítési sebességet, általában alacsonyabb minőségű felvételt és kisebb általános lefedettséget biztosít, de ha ezek a dolgok nem fontosak számodra, akkor az analóg CCTV egyszerű és hatékony megoldás lehet.

4. Veszélyhelyzetek, fenyegetések felismerése

Minden cégtulajdonosnak ismernie kell az épület, iroda veszélyt jelentő pontjait. Ezért szükséges ezek felismerése és megismerése. Ez fog téged végigvezetni azon, hogy milyen biztonsági rendszereket és eszközöket használj, és még azt is megadja, hogy mennyit érdemes költeni, mit kell bevenni a biztonsági rendszerek védelmébe. A fenyegetés elemzés során meg kell vizsgálni az alapvető biztonsági rendszer belépési pontjait és lehetséges gyengeségei, amelyek általában az ajtók és ablakok zárai lesznek.

Fontos figyelembe venned azt is, hogy ha üzleti/kereskedelmi környezetben dolgozol, mennyire valószínű, hogy az ügyfelek vagy akár alkalmazottak ellophatnak termékeket.

Minden lehetőséget meg kell fontolnod és  érdemes felhasználnod a döntéshez, hogy a megfelelő eszközök és rendszerek mellett tedd le voksod.  A biztonsági szakértők segítséget nyújthatnak ezekben az elemzésekben és a megfelelő rendszerek kiválasztásában, a kis és nagy kereskedelmi ingatlanok védelmében szerzett tapasztalataik felhasználásával.

5. Fontold meg a modern beléptetés lehetőségét

A kaputelefon rendszerek megkönnyítik számodra annak nyomon követését, hogy ki jön be és ki az épületéből, vagy éppen ki az aki belép egy bizonyos helyiségbe. Megállítja azokat az embereket is, akik engedély nélkül szeretnének belépni az épületbe vagy bizonyos helyiségekbe. Az intercom megoldás telepítés lehetővé teszi a hang vagy képi kommunikációt az épület különböző részein lévő emberek között,  így akár kérheted is az emberektől, hogy azonosítsák magukat.

Emellett naplót vezet arról, hogy ki lép be, és videofelvételt készíthet arról, hogy az illető belépett-e, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem egy illetéktelen próbálkozása volt-e.

Minden bizalmas információval vagy drága termékkel foglalkozó vállalkozás számára ez valóban az egyik legfontosabb épületbiztonsági eszköz.