Beléptető rendszer csak nagy cégeknek szól?

Beléptető rendszerekről többször esett szó, sok nézőpontból körüljártuk már. Ugyanakkor még mindig ott lehet a kérdés, hogy akkor ez az én cégemnek is hasznos lehet? Van értelme az én kisvállalkozásom irodájában, vagy telephelyén beléptető rendszert alkalmazni, mikor nem egy nagy irodaházban vagyunk? Nem vagyunk egy több emeletet elfoglaló cégóriás, akkor nekünk nem is lenne érdemes befektetni ebbe? Ezek mind olyan bizonytalanságok és minden kisvállalkozást vezető cégvezető számára kétségek, amelyeket most igyekszünk tisztázni Önnek!

Mi a beléptető rendszer?

A beléptető rendszer a modern helyettesítő megoldása a hagyományos kulccsal történő belépések. Egy beléptető rendszerrel Ön is könnyedén be tud zárni akár távolból is bármely ajtót, megtagadva a belépést vagy átjárást azoktól, akiknek nincs hozzá jogosultságuk. Több fajta megoldás is elérhető már a beléptetők piacán, így minden vállalt megtalálhatja maga számára a megfelelőt legyen az kis-, közepes- vagy nagy vállalat.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Kisvállalkozásoknak is hasznos?

Maga a beléptető rendszer megoldása úgy hangzik mintha csak mammutvállalatok, vagy nagy irodaházak, esetleg bankok számára lenne értelme. Az igazság az, hogy minden olyan vállalatnak szüksége van modern biztonsági rendszerre, ahol értékes információkat tárolnak, és az üzleti információ bizony minden cégvezető számára értékes adat. Minden típusú és nagyságú vállalat profitálhat egy ilyen rendszer használatából.

Ha Önnek például egy most induló vállalkozása van, kis méretű, kevés alkalmazottal, akkor kisebb az esélye a lopásoknak vagy betöréseknek. Új vállalkozásként viszont új munkavállalókat fog alkalmazni, akiknek ugyan látta az önéletrajzát és megfontolt döntés alapján kerültek be a cégéhez, egy új családot biztosított számukra, de még nem ismeri őket 100%-osan, nem tudhatja, hogy megbízhat-e bennük vagy a család fekete bárányai lesznek.

Erre is megoldást kínál a beléptető rendszer, hiszen személyre szabottan adhat hozzáférést helyiségekhez az új kollégának, annak megfelelően, hogy kiérdemelték-e a bizalmat vagy sem, vagy hogy munkakörükből kifolyólag szükségük van-e az adott területhez hozzáférni, legyen szó akár egy szerverszobáról, vagy arról a helységről, ahol a készpénzt tárolják.  Jobb előre félni, mint utólag megijedni.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Egy kisvállalkozás megengedheti egyáltalán magának ezt a beruházást?

A legtöbb esetben a kisvállalkozók úgy vélik, nem engedhetik meg ezt a kiadást, kidobott pénz lehet egy ekkora méretű cég számára, hiszen biztos nagyon költségigényes. A biztonság technológia is ugrásszerűen fejlődött az elmúlt években, így a biztonság fokozására használt eszközök egyre elérhetőbbek lettek szélesebb réteg számára, változatos igények kielégítésére váltak alkalmassá. Már nem kerül őrült nagy összegbe egyes elemek alkalmazása, hiszen bizonyos elemek, eszközök változatos megoldási lehetőséget biztosítva, változatos áron érhetőek el. Igazán jól működő beléptető rendszerek vannak már a piacon elérhető árakon.

Ön ismeri a költségkeretét és elvárásait, a biztonságtechnikai cég pedig az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő rendszert. Egy megfelelően összeállított és telepített beléptető rendszer már a cég életének első éveiben visszahozhatja az erre költött összeget azzal, hogy illetéktelen behatolókat riaszt el a betöréstől, vagy nem megbízható munkatársakat térít jobb belátásra egy tervezett lopás során, hiszen ők is tudják, visszavezethető ki lépett be az adott helyiségbe, így könnyen kézre kerülnek.

A biztonság nem kiváltság, hanem alapkövetelmény minden cég életében, legyen az kis-, közép- vagy nagyvállalat, és egy kisvállalkozás számára egy kis bűncselekmény is komoly károkat jelenthet. Így talán még fontosabb, hogy az Ön kisvállalkozása is biztonságban legyen. A beléptető rendszer pedig már nem a jövő és nem egy elit, luxus megoldás, hanem a mindennapi életünk része, amiből minden kisvállalkozás csak profitálhat

Mitől kell tartanom, ha csak egy kis cégem van?

Már egy kislétszámú cégnél is felmerülhetnek olyan bűncselekmények, amelyek egy apró botlásnak is tekinthetők, de Önnek, mint cégvezetőnek, azonnal cselekednie kell. Ilyen esetek, a munkavállalók által történt lopásoktól kezdve az illetéktelen belépéseken át akár egy betörő megjelenéséig, széles skálán mozognak. Mindezek meggátolásában vagy a megtörtént eset felderítésében pedig segítségre lesz a beléptető rendszer. Nem csak az értékes irodai eszközöket, vagy raktár készlethez való hozzáférést védheti így meg, de bizonyos üzleti egységek munkáit, adatait, bizalmas információit is legyen az egy könyvelés, vagy páciensek adatai, de akár a kliensek eddigi ügyvédi hátterét összefoglaló dokumentum.

Mely kisvállalkozások számára hasznos a beléptető rendszer?

Minden olyan vállalkozásnak szüksége van fokozott biztonságra, ahol eszközöket, termékeket, adatokat, hivatalos iratokat tárolnak. Ilyenek az ügyvédi irodák, befektetési irodák, kormányzati vagy önkormányzati szervezetek, rendvédelmi szervezetek, egészségügyi intézmények, bármely iparágban tevékenykedő cégek, rehabilitációs intézmények, iskolák, és minden cég, amely érzékeny információkat tárol ügyfeleiről, a cég életéről, vagy alkalmazottairól.

Ha az Ön cége is besorolható valamelyik típusba, érdemes felvennie a kapcsolatot velünk, hogy együtt megvizsgáljuk lehetőségeit a cége biztonságának fokozása érdekében. Ne késlekedjen, mert holnap már lehet késő lesz!

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!