Épületbiztonság fagyos hidegben

Manapság az igazi hideg és havas tél már nem karácsony körül érkezik hozzánk, hanem legtöbbször az újév hozza. Ez valahol szomorú valóság is, de mégis ad egy kis előnyt az ingatlankezelőknek karbantartásra, hiszen mielőtt megérkezne az igazi tél előtte van egy csendesebb időszak a téli leállások, az ünnepek időszaka. Ilyenkor kevesebb a forgalom az irodaházban, így könnyebb a karbantartás, a télre való felkészülés. Mire érdemes figyelni, mit érdemes ellenőrizni? Összességében mindent, de mutatjuk mire figyeljen mindenképpen.

Világítás

Az épület és a hozzá tartozó területeken mindenhol ellenőrizze le, hogy a világítás megfelelő-e. Ugyan ünnepek előtt nem sokan voltak bent, de ünnepek után visszatér mindenki az irodaházba, nagyobb lesz a forgalom. Egy nem megfelelő világítás, egy sötétebb terület akár egy egyszerű figyelmetlenség következtében is komoly balesetek helyszíne lehet. Főleg ha jönnek a komor felhős, sötétebb napok, akkor van igazán szükség a megfelelő világításra.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

A terület takarítása

Valahogy sosincs alkalma úgy takarítani az irodaházban vagy a környékén, hogy valaki ne sétáljon bele, ne legyen útba, esetleg maga a takarítás ne zavarjon meg valaki irodai dolgozót? Most, amikor még nem tértek vissza sokan az irodaházba, vagy még csak lézengenek az emberek, esetleg mindenki még téli leálláson van, most jött el az idő egy igazi téli nagytakarításra. Az irodák területét, a közös helyiségeket, a bejáratot, de még az irodaház környékét is most tudja teljes biztonsággal birtokba venni anélkül, hogy ezzel bárkibe belebotlana.

Biztonsági rendszerek ellenőrzése és karbantartása

biztonságtechnikai szerelő

Ez az az időszak, amikor nem lép be minden percben valaki a beléptető kapun, amikor biztosan nem kerül véletlenül a kamera képébe valami akadály, amikor a riasztó rendszer próbája közben nem ront be valaki egy ajtón, ami miatt meg kell szakítania a tesztelést. Ellenőrizzen le minden kamerát, takarítson le minden lencsét, távolítson el minden akadályozó tényezőt a kamera képéből, tesztelje le a beléptető rendszert, hogy a megfelelő belépési engedéllyel csak az engedélyezett helyekre lehet belépni, végezzen egy tűzvédelmi próbát, ellenőrizze le a tűzvédelmi rendszer elemeit, próbáljon le eseteket, amikor a riasztó rendszernek jeleznie kell. Hiszen most van az az időszak, amikor ezt nyugalommal megteheti.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Infrastruktúra ellenőrzése

Folyamatosan jelzik a 6. emeletről, hogy a szellőztető rendszerből mintha valami csöpögne? A 4. emeleten mindig elmegy az áram, amikor bekapcsolják azt a fénymásolót? Ne várjon tovább, ennél jobb alkalma mint ingatlanért felelős ember nem fog találni. Most van itt a lehetőség, hogy az ingatlan minden olyan kényes pontjához hozzáférjen, amit az ott dolgozók munkavégzése közben nem tud megtenni. Ellenőrizze le a vezetékeket, a kábeleket, a csöveket, ahol pedig problémát észlel, azonnal hozza rendbe. Nehogy pont a mínusz fokokban, az év legnagyobb havazása közepette menjen el a fűtés, vagy az áram, mert egy vezetékre vagy csőre nem figyelt oda.

Amikor itt a tél

Erre minden évben készülünk, heteket, hónapokat, hogy amikor jön a tél. Mégis minden évben meglepődünk, hogy esik a hó, hideg van, fagy van, most mit tegyünk. Készüljön fel a lehető legzordabb napokra is. Készítse keze ügyébe a fagymentesítő eszközöket, legyen elérhető a járda jégmentesítésére használt anyag, vegye elő a raktár mélyéről a hólapátot és ha felkészült mindenre, akkor is figyelje az időjárás előrejelzést és ne lepődjön meg ha reggel havazásra ébred. A biztonsági rendszerek karbantartásakor is készüljön erre az időre is, ellenőrizze, hogy milyen hőmérsékleten képesek az eszközök megfelelően működni. Amikor pedig itt az igazi tél, ne feledje, hogy a kültéri kamerákon is megállhat a hó, és a képüket akár zavarhatja is egy a havazás miatt kialakult akadály.

Ha most kinéz az ablakon még lehet, hogy távolinak tűnik ez a zord tél, amire felkészítettük Önt a fentebbi pontokban. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy inkább jobb felkészülni, mint az utolsó pillanatban kapkodni, vagy a baj megtörténtekor pánikba esni, hogy mihez is kezdjen azonnal. 

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!