4+1 előny, ha egyetlen szakértő cég képes integrálni a biztonsági rendszereket

Számos bejegyzésben beszéltünk már a biztonsági rendszerek előnyéről, tulajdonságairól, arról, hogy miben tudnak az Ön segítségére lenni. Adtunk már tippeket arra, hogy mire tudja még használni ezeket a rendszereket az alap funkciójukon felül és abból is adtunk már ízelítőt, hogy miért érdemes több rendszert integrálni a megfelelő működéshez.

Azt viszont még csak megemlítettük, hogy a leghasznosabb megoldás, ha ezek a rendszerek egy szakértő cég kezében összpontosulnak. Most összegyűjtöttünk 4+1 előnyt, hogy miért érdemes egyetlen, de minden rendszerhez értő szolgáltatóval együtt dolgozni annak érdekében, hogy a biztonság legmagasabb fokát tudja létrehozni a vállalkozása számára.

Tűzjelző és riasztó házassága

Ha ezt a két rendszert két különböző cég telepíti, akkor saját kábelezést, saját kialakítást használnak, nem számolva azzal, hogy esetleg össze lehessen őket kötni. Különböző szabályok vonatkoznak erre a két rendszerre, így sokan nem is tudják elképzelni, hogy lehetne őket összhangba hozni. A kamera integrálása a tűzérzékelésbe kulcsfontosságú előnyhöz juttathatja Önt, és segíthet megbizonyosodni arról, hogy a fenyegető tűz kezd kicsúszni a kontroll alól. Ugyanis egy távoli telephelyen, vagy az ingatlan olyan részein, ahova nem rendszeres a bejárás, még a tűz kialakulása előtt is képes jelzést adni egy hőmérkélet változást érzékelő kamera, hogy problémát érzékel. Így Ön már figyelemmel is kísérheti, hogy az adott területen történik-e gyors beavatkozás, vagy sem.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Ha pedig már kialakult tűzről beszélünk, a kamera rendszer jelzéseit követve a tűzoltók is több információt kapnak, hogy mely területek szorulnak még beavatkozásra. A kamerarendszer integrálásával nem csak azt tudja kiszűrni, hogy tűzeset előtt áll-e, vagy hogy hol történt meg a baj, hanem a téves riasztások száma is csökkenthető. Hiszen ha jelzést kap tűzesetről, a kamera képén azonnal ellenőrizheti, hogy az adott területen valós riasztásról van-e szó, vagy csak a rendszer nem működik megfelelően. Ha az utóbbi a helyzet, azonnal kérjen karbantartást. 

Munkaidő nyilvántartó és a beléptető kapcsolata 

Beléptető rendszer fontossága biztonsági szempontból megkérdőjelezhetetlen. A vállalat területei, vagyona és a munkavállalók védelme érdekében elengedhetetlen eszköz. Ugyanakkor minden vállalat számára fontos, hogy nyilvántartsa munkavállalói idejét, az irodában vagy a területen eltöltött órákat, akár az órabérek miatt, akár a meghatározott törzsidő letöltése miatt. Ezt megtehetik külön blokkoló rendszeren, de egy egyszerű toll-papír megoldással papír alapon, amit viszont később fel kell dolgozni. Ha a beléptető rendszer és a munkaidő nyilvántartó rendszert két külön szolgáltatótól igényelte meg, akkor kicsi az esélye annak, hogy ezek együtt tudjanak működni. Ez pedig mind költség, mind idő megtakarítást eredményezhet a napi munkavégzésben, hiszen nem duplikáltan kell ezt az adatot feljegyezni. Amikor belép a területre egy munkavállaló a beléptető rendszer jóvoltából authentikálni szükséges magát, hogy ki ő és van-e joga belépni, vagyis már bekerül a körforgásba az adata.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Ha munkaidő nyilvántartóval integrált ez a beléptető rendszer, már fel is jegyezheti az adott személy tözsidejéhez, hogy megkezdte a munkát. Ha kilép a területről sem kell újra felírni a kilépési időt, majd esetleg egy újra belépést dokumentálni, később pedig összeszámolni, hogy akkor vajon mennyi időt töltött a munkaterületen, hanem a beléptető rendszer pontosan tudja jelezni, hogy hány percet tartózkodott ott. Kevesebb duplikáció, hatékonyabb működés.

Kamerák összeköttetése a riasztóval

Kamera rendszerrel szemmel tarthatja a területet. Riasztó rendszerrel pedig biztonságban tudhatja ingatlanját az illetéktelen behatolókkal szemben. Ha ezt a két rendszert egy cég tartja kézben Önnek, akkor az illetéktelen behatoló hollétét azonnal felismerheti, mozgását pedig nyomonkövetheti az ingatlanon belül. Hiszen egy behatolási esetet jelezhet a riasztó, de mire az intézkedő személy a jelzett területhez és, lehet már semmit nem talál. Akár téves riasztás is lehetett, de ha az épület egy gyenge pontján lehet bejutott a betörő, nagy valószínűséggel mozgásban van, nem tudni, hogy merre tart az épületen belül. Sőt egy betörő lehet, hogy számol a riasztó rendszer jelenlétével, amit esetleg ki is tud iktatni behatolás előtt, de azt nem biztos, hogy figyelembe veszi, hogy a biztonsági kamera nem csak rögzíti az eseményeket, de valós időben riasztást is küld, hogy gyanús mozgást érzékel. Így sokkal pontosabb behatárolást tud adni az illetéktelen behatoló tartózkodási helyéről, és a hatóságok számára gyorsabb és pontosabb intézkedést tesz lehetővé. Egy kézben tartva a két rendszert, sokkal hatékonyabb együttműködés érhető el közöttük.

Hőkamera barátsága a beléptető rendszerrel

Az elmúlt időszak eseményei felértékelték a folyamatos hőmérséklet, testhőmérséklet figyelemmel kísérése. Ahhoz hogy biztonságban tudja munkavállalóit, hogy segítsen egészségük megőrzésében, valamilyen módon biztosan Ön is bevezette a folyamatos egészségügyi ellenőrzésüket, akár egy személyt is dedikált a kézi lázmérő használatára, aki ha emelkedett testhőmérsékletet tapasztal egy belépőnél, nem engedi őt be. Pedig ha a beléptető rendszerének szolgáltatójától hőkamera telepítését is megrendeli, akkor a két rendszert összekapcsolva erőforrást tud megtakarítani. Ugyanis a beléptetőhöz csatlakoztatott hőkamera, azonnal érzékeli a belépni kívánó személy testhőmérsékletét és ennek a plusz paraméternek az ismeretével képes megadni az engedélyt, vagy megtagadni azt.

+1 Minden rendszer integráltan

A fentiek csak néhány kiemelt rendszer összeegyeztetésének eredménye. Minden olyan rendszert lehet viszont egy nagy felügyelet alá integrálni, amelyet a szakértő cég biztosít. Hiszen nem csak a munkavállalók testhőmérséklete fontos, de akár egy illetéktelen behatolóról is szeretné tudni, hogy hozott-e be a területre vírust, de az is hasznos lehet, hogy a belépéseket kamerával nyomonkövesse, hiszen lehet, hogy valamely munkavállaló kijátsza a rendszert és kiszökik más után, hogy ne kelljen lehúzni a kártyáját, vagy be sem lép egy-egy nap a területre, mert más húzza le a kártyáját. Számtalan olyan helyzetet tud a rendszerek integrálásával ellenőrzése alá vonni, amely nem csak nagyobb biztonságot eredményez, de anyagi megtakarítást és a hatékonyság növelését is jelentheti vállalkozása számára.

A nap végén minden a nyugalomról szól – a rendszerek integrálásával hazamehet mindennap anélkül, hogy aggódnia kellene a vállalkozása biztonsága miatt. Ehhez viszont arra van szükség, hogy egyetlen, jól megválasztott szakértő cég legyen az Ön segítségére, hogy minden elérhető biztonsági rendszert integrálva, hatékony biztonságot tudjon létre hozni.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!