Beléptető rendszer karbantartása télen is

Téli időben, amikor az időjárás is megváltozik sokszor csak azokon az eszközökön és rendszereken végeznek karbantartást a cégek, amelyek ki vannak közvetlenül téve a változásnak, vagyis főleg az épületen kívül elhelyezett eszközökre gondolnak. Pedig az időjárás változása nem csak az épület körüli területekre lehet hatással, de az épületen belüli eszközöket is befolyásolhatják. Kint lehet esik az eső, de az esővizet a kabáton, a cipőn és az esernyőn az épületbe is behozzák az emberek, lehet, hogy kint mínusz fokok repkednek, de az ajtó nyitásával ez a hűvös bekerül az épületbe is, így befolyásolhatja a bejáratnál elhelyezett rendszerek működését is.

Egyik ilyen rendszer, amire érdemes odafigyelni, hiszen mindenki találkozik vele, az a beléptető rendszer. Vizes kézzel húzzák le a kártyát, havas cipővel haladnak át a kapun, vagy a bejáraton keresztül érkező fagyos levegő “lefagyasztja”? Ideje a karbantartásnak!

Hogyan is néz ki egy karbantartás a beléptető rendszernél?

Szemre vétellel kezdődik. Ez nem azt jelenti, hogy amikor áthaladunk rajta, rápillantunk. Ez az eszközök fizikai vizsgálatát jelenti, minden lehetséges fizikai hibát észrevéve, átvizsgálása a rendszer azon elemeinek, ahol repedés, törés, elmozdulás vagy kábelezés probléma léphet fel.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Mint minden eszköznek a beléptető rendszer eszközeinek is szüksége van tisztításra. Így a következő lépés az alkatrészek, eszközök, érzékelők tisztítása. Hiszen fennakadást okozhat az is, ha egy érzékelő koszos, vagy egy alkatrész beporosodott, esetleg olyan anyag került rá, ami miatt nem képes megfelelően működni, esetleg nincs megfelelően olajozva egy olyan pontja, aminek szüksége van rá a működéshez. Nem utolsó sorban mindenki, aki belép az épületbe, ezzel a rendszerrel és annak eszközeivel találkozik először. Gondoljon bele, hogy egy maszatos és koszos üveglap kapu milyen benyomást kelt majd az áthaladóban.

Ha már vizuálisan megfelelő látványt nyújt a rendszer, jöhet a kábelezés és tápellátás ellenőrzése. Gondot okozhat az is, ha a vezetékek meghibásodnak, ha kicsúsznak a csatlakozók, ha valamiért nincs tápellátás alatt az eszköz, esetleg lemerült az akkumulátora, így nem végzi a feladatát.  

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Fizikai ellenőrzést követi a rendszer agya, a szoftver. Minden rendszer, így a beléptető rendszernél is ugyanúgy kell gondolni a szoftver karbantartására is mint a fizikai ellenőrzésre. Mert ha az eszközök hibátlanok is, de a szoftver nincs frissítve vagy a beállítások nem megfelelőek, akkor várhatjuk a csodát, hogy a rendszer úgy végezze a dolgát, ahogy szeretnénk. Érdemes rendszeres frissítéseket beállítani és karbantartás alkalmával ellenőrizni minden beállítást és annak helyes működését. A beléptető rendszer az a rendszer, amelynek agyában a legtöbb változás jön létre, hiszen munkavállalók jönnek, munkavállalók mennek, vendégek érkeznek, vendégek távoznak az épületből. Rendszeres ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy a megadott hozzáférési jogok biztosan helyesen kerülnek-e be a rendszer agyába a sok változtatás következtében.

Ha mindezen végig ment, akkor készen is áll arra a rendszer, hogy újra teljes pompájában kiváló működéssel kerüljön vissza a harcmezőre a frontvonalba. Ha pedig nem szeretne Ön végigmenni egyedül ezen a karbantartási folyamaton, vagy valamilyen okból kifolyólag úgy érzi nincs hozzá elég szakértelme, ne féljen szakértő csapatra bízni a beléptető rendszer karbantartását. Ők leveszik az Ön válláról ezt a terhet és egy harcra kész rendszert bocsájtanak az Ön szolgálatára.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!