Covid és a biztonságtechnikai rendszerek

Ha manapság azt hallja valahol, hogy COVID, COVID-19, koronavírus, vagy a vírus, már nem ismeretlen fogalomként találkozik vele. Több mint 1,5 éve itt van velünk ez a vírus, amely ellen folyamatosan védekezik minden ország, korlátozásokat vezet be, elősegíti az átoltottság mértékét, valamint kiemeli az egyéni felelősség fontosságát is. Már átéltünk 1, 2, 3 hullámot és beharangozták a 4. hullámot is, vannak akik védettek, ki így, ki úgy, de sokan vannak még, akik mindenféle védettség nélkül élik napjaikat, járnak be dolgozni. Mivel minden ember szerepe fontos a védekezésben, ezért Ön is fontos lépéseket tud megtenni saját és munkavállalói egészségének megőrzése érdekében. Mindebben a biztonság technikai megoldások is segítséget biztosítanak Ön számára.

Bemutatunk pár megoldást, amivel fokozhatja vállalkozása és munkavállalói fizikai és egészségügyi biztonságát.

Beléptető rendszer az egészség védelmében

Beléptető rendszerek általános fontosságáról már többször esett szó. Végigvettük már, hogy milyen típusok vannak, milyen megoldási lehetőség lenne megfelelő Ön és vállalata számára. Szó esett már arról is, hogy hogyan tudja Ön kontroll alatt tartani egy beléptető rendszer segítségével a bizonyos területekhez való hozzáférést.

Ugyanakkor a beléptető rendszerrel nem csak garantálni tudja a kollégák szabad vagy korlátozott bejárását az adott területre, de figyelemmel is tudja kísérni, hogy az adott területen mennyien tartózkodnak és kik vannak ott. Ahhoz pedig, hogy a védettséget még nem élvező kollégákat a lehető legnagyobb biztonsággal Ön meg tudja védeni, tudnia kell, hogy ők mikor és hol tartózkodnak. Az ő hozzáférésüket pedig külön tudja kezelni a többiekétől, ezzel is fokozottabb figyelmet fordítva rájuk.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Például ha egy közös helyiségben már úgy ítéli meg, túl sokan vannak, egy négyzetméterre már annyi ember jut esetleg egy irodai konyhában, ezzel nem lehet biztonsággal tartani a javasolt védőtávolságot, akkor a helyiséghez való hozzáférést korlátozhatja és több munkavállaló belépését egy rövid időre megtagadhatja a helyiségbe.

Sőt kontakt kutatásra is kiváló eszköz a beléptető rendszer, hiszen ha egy akár védett, akár nem védett kollégáról kiderül, hogy fertőzött, azonnal vissza tudja keresni a rendszerben, hogy mikor és kivel volt egy légtérben, volt-e kapcsolatban nem védett kollégával, aki számára sokkal veszélyesebb lehet, ha elkapja a vírust.

Hőkamera a beléptetés kiegészítésére

Hőkamera a beléptetőrendszernél

A hőkamera rendszerek manapság fontos szerepet játszanak egyes hőemelkedéssel vagy lázzal járó betegségek korai felismerésében és kiszűrésében. A testhőmérséklet mérése történhet személyzet segítségével is, de valljuk be, nem igen van arra plusz emberi erőforrása egyik vállalatnak sem, hogy folyamatosan ott álljon valaki a bejáratnál egy hőmérővel.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

A testhőmérséklet mérő kamerákhoz nincs szükség plusz személyzetre, és így is rendkívül pontos eredményt adnak vissza. Képesek akár 0,3 celsius fokos pontosságú mérésre, amivel segítik kiszűrni a gyanús eseteket már belépéskor. Sőt gondoljon csak bele, Ön hogy érezte magát, amikor valahol átesett ilyen mérésen – először zavarban volt, majd mikor megtörtént a mérés, és azonnal kapott visszajelzést saját testhőmérsékeltéről, szinte büszkén lépett tovább, de leginkább biztonságot és nyugalmat érzett utána. Még ha nem is kap azonnal visszajelzést a testhő mértékéről, de ha nem történik riasztás, biztosan tudhatja, hogy minden rendben van.

Hol találkozhatott már ilyennel? Például egészségügyi intézményekbe történő belépéskor biztosan átesett már ilyen ellenőrzésen. Ilyen volt, amikor a parkolóból csak úgy engedték be a folyosóra, ha előtte bejelentkezett a recepción, belenézett egy kamerába és a rendszer már nyitotta is Ön számára az ajtót.

Akár akkor is alkalmazható a hőkamera, hogy ha nem szeretné megakasztani a forgalmat a beléptetéskor, hiszen egy nagy személyforgalmú irodaházban vagy egy nagy áruházban nem lehet mindenkit egyesével beengedni, ez túl hosszú időt venne igénybe. A belépő forgalom megakasztása nélkül több ember együttes ellenőrzésére is alkalmas kamerák segítségével el tudja kerülni, hogy mindenkit egyénileg le kelljen mérni.

Megfigyelő kamera rendszer, hogy a maszk helyén legyen

Senki sem szerette hordani a maszkot, de mindenki tudta valamilyen szinten, hogy ez az ő és társai egészségének védelmében elengedhetetlen. Bizonyosak vagyunk benne, hogy sokat segített akár egy influenza vírus elkerülésében is. Az újabb hullám közeledtével a kötelező maszk használat nem valószínű, hogy visszakerül a korlátozások közé, de vannak vállalatok, ahol már javasolt ismételten a hordása akár csak a nem védetteknek, de a védett munkavállalók számára is.

Kamera rendszer segítségével pedig figyelemmel tudja kísérni, hogy a maszk hordási javaslatot vagy kötelezettséget mennyire tartják be az iroda, gyár, raktár, áruház vagy bármely épület területén. Így ha valamelyik kamerán észrevesz olyan személyt, aki kötelezett lenne maszkviselésre, de nem teszi, azonnal tudja figyelmeztetni valamelyik megbízott kolléga.

Kamera képének segítségével pedig nem csak az egészség megőrzése lesz könnyebb, de a betörés és illetéktelen behatolás kiszűrése is egyszerűbb feladattá válik.

Bármilyen helyzet elé is állítja a jövő, a biztonságtechnikai megoldásaira mindig számíthat, akár olyan esetekben is, amire korábban nem is gondolt. A legfontosabb pedig Ön és vállalkozása számára vitathatatlanul a személyek és a vagyon védelme kell legyen. További kérdései merültek fel a témában? Segítünk megválaszolásukban, forduljon hozzánk bizalommal!

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!