Biztonság a logisztikában – a nélkülözhetetlen kamera

Videós biztonsági rendszerek és a logisztikai cégek együttműködése nem újdonság. Mint minden más iparágban, a logisztika, szállítmányozás területén is ismert megoldás már a betörés és bűncselekmények ellen a videós megfigyelés védelme. Hiszen egy kamerarendszer akár 3-4 biztonsági ember munkáját is képes ellátni, de mégsem itt tud igazán sokat segíteni egy logisztikai cég életében.

Ugyanis egy napon egy szállítmányozással foglalkozó cégnél nem csak arra kell figyelni, hogy a csomagokat biztonsággal, egyben és épségben érkezzenek meg a címzetthez, de a fuvarkör összes címzettjének csomagja bekerüljön az autóba, ne maradjon ki nem használt terület, ne legyen olyan szállítmány, amelyet nem megfelelően kezelnek, de olyan se, amelyet például a küldő rosszul adott volna fel.

Tele vagy nincs tele?

Egy-egy elosztó központban akár több száz autót is engedhetnek egy nap útjára. Ezeknek az autóknak a rakodótér kihasználtságát és a csomagok biztonságát egy és ugyanaz az ember végzi, aki sok más autó rakodóterét is. Egy ilyen ember felelőssége lehet egy nap akár 10-20-50-70 autó is. Se ideje, se lehetősége egyetlen embernek 100%-osan ellenőrizni minden autót, hogy megfelel-e az elvárt szintű rakodásnak és biztonságnak. Ugyanakkor, ha egy autó az elvárt 75% helyett, csak 74% telítettségű, azon az 1%-on sokat dobhat el a cég a lehetséges profitjából, miközben egy megfelelő ellenőrzés során, akár még magasabb százalékig is megpakolhatnák az autót, ezzel keresve a cégnek.

Üres hely feleslegesen, nem kihasznált kapacitás, nem biztosított csomagok, sérült szállítás. Legyen mindez a múlté és a videós megfigyelés biztosította adatok felhasználásával legyen Ön is tisztában, hogy az autók megfelelő teherbírásig vannak megtöltve és biztonságosan. Ugyanakkor követni is tudja, hogy melyik autóra mikor és mennyi idő jutott, hol kell esetleg segíteni az ellenőrző munkatársnak.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Kicsi vagy nem kicsi? 

megfelelő méretű csomagok

Sokszor okozhat problémát, hogy egy gyártó feladja csomagjait, de nem a megfelelő besorolással, így más összeget fizet a szállításért, mint amennyit valójában fizetnie kellene. Így történhet meg, hogy nehéz könyveket tartalmazó doboz mégis ruha kategóriában kerül feladásra, így nem számolnak a súlyával. 

A videós megfigyelés segítségével a rendszer képes lehet összehasonlítani a számlán szereplő adatokat a valós csomaggal, így például egy futócipő doboza helyett kiszúrhatja, hogy ez inkább síléc lesz, vagy hasonló elértéseket azonosíthat. Így a felderített eltéréssel kapcsolatba léphetnek kollégái a feladóval és tisztázhatják, mi is történt, hogy történhetett ez a félreértés. Így nem csak a biztonságot növeli, hanem a cége bevételeit is, hiszen az alacsonyabb áron feladott csomagok is megfelelő áron kerülnek korrekcióra, megfelelő ár megfizetése után biztosítja Ön és cége a vállalt szolgáltatást.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Jogos vagy nem jogos? 

kültéri kamera rendszer tervezés

A raktárak és szállítmányozó cégek hatalmas humánerő szükséglettel dolgoznak. A raktári és szállítmányozói személyzettől a teherautó-sofőrökig vagy akár a gépkezelőkig, számos emberre van szükség. Minél több a munkaidő és a foglalkoztatott egyén, annál nagyobb a munkahelyi sérülések és az egységes biztonsági előírások megsértésének lehetősége. Munkahelyi balesetből adódó biztosítási kifizetésekkel való visszaélés pedig tovább növelheti a cég költségeit. Egy videós megfigyelő rendszer ebben is az Ön segítségére lesz. A biztonságérzete és ellenőrzése is hatékonyabb lehet, hiszen könnyedén követheti Ön vagy megbízottja a kamera képe előtt elhaladó targonca sofőrök biztonsági öv használatát. Ha pedig van ellenőrzés és tudnak is erről az ellenőrzésről, az eddigi esetleg hanyag hozzáállás is megváltozik, és nő a hajlandóság a biztonsági előírások betartására. Hiszen nemcsak, hogy figyelemmel kíséri, hogyan viselkednek munkavállalói, de a tudat, hogy bármikor bárki láthatja, mit tesznek, vissza is fogja őket olyan cselekedettől, ami nem szabályszerű vagy nem helyes. Nem fognak már szembe irányba rodeózni a targoncával, ha tudják, hogy bármikor bárki láthatja, mit tesznek.

Nagyobb odafigyelés, kevesebb baleset vagy egészségügyi károsodás a munkaterületen, kevesebb balesetet érintő per, idő és pénz megtakarítás a cég számára. Kevesebb kieső munkaerő munkahelyi balesetek miatt, hamarabb történő beavatkozás, ha egy adott területen úgy látja szükség van rá. Ez Önnek is megéri.

Megelőzhető vagy bekövetkezik? 

Nem csak az iparági résztvevők, hanem mindenki jól tudja, hogy a szállítmányozás és logisztika területén történik legnagyobb számban lopás, csalás, szándékos hibázás, valamilyen bűncselekmény. Nagy mennyiséggel, nagy értékkel, számtalan csomaggal dolgoznak logisztika területen, amihez több autót használnak, ki és be is rakodnak, egy egy csomag hihetetlen útvonalakat jár be. Videó megfigyelés segítségével folyamatosan nyomon követheti egy ki és be rakodást, egy autó útvonalát, rendszámtábla felismeréssel belépéstől kilépésig pontról pontra követheti, merre jár, hol mennyi időt tölt az autó, a dolgozók/személyzet mozgásával tisztában lehet, felderíthet olyan területeket, ahol épp senki nem tartózkodhat, mégis van mozgás, azonnal tud reagálni, ha gyanús cselekményt észlel, hiszen biztonsági emberei azonnal a kijelölt területre tudnak vonulni intézkedni.

Önnek is megérné? Meghiszem azt! Hiszen egy videós megfigyelő rendszer nem csak az illetékteleneket tudja távol tartani vagy lefülelni, annál sokkal több értéket képes szolgáltatni Önnek és vállalkozásának. Használja ki a biztonsági rendszerek teljes tárházát.