A KKV-k 3 legfontosabb biztonsági kérdése

Mind ismerünk kis- és középvállalkozásokat, kis pár fős garázscégeket, de 10-20 fő körüli kis-, vagy akár 100 fős középvállalkozásokat is. Akár még az is lehet, hogy Ön is egy ilyen céget vezet. Minden vállalkozás egyedi és különböző, nincs két teljesen egyforma. Egyben viszont mind megegyezik mérettől függetlenül – biztonságra van szüksége.

Biztonság alapkövetelménye minden vállalkozásnak mérettől függetlenül. Legyen szó fizikai biztonságról, kiberbiztonságról vagy akár az anyagi biztonságról, minden egyes napját átszövi a biztonság kérdése. Általában az anyagi biztonságon dolgozik minden vállalkozás a legtöbbet, de a kiberbiztonságot is szemelőtt tartják többen. Amikor fizikai biztonságról esik szó, viszont már nem egy a gondolkodásmód, hiszen többen úgy vélik, egy ennyire kicsi vállalkozásnak minek biztonsági rendszer? Pedig minden egyes a biztonsági rendszer hiánya miatt bekövetkező bűntény vagy baleset olyan komoly következményekkel járhat, amelyek akár a cég végét is jelenthetik. Egy biztonsági rendszer nélküli kisvállalkozás pedig igazán kecsegtető célpont lehet betörők számára.

Milyen rendszeren érdemes elgondolkodnia a KKV szektor szereplőinek?

Mindenkinek egyből a tűzvédelem, a kamera rendszer és beléptető rendszer jut az eszébe. Nem hiába. Hiszen ezek a rendszerek, amelyek az alapbiztonságot jelentik és azok, amellyekkel láthatóvá is tehetjük, hogy vállalatunk biztonsági rendszerrel rendelkezik. A kamera rendszerrel nyomon követheti, mi történik a vállalat területén és környékén, a beléptető rendszerrel pedig kontrollálhatja, hogy ki melyik területhez férhet hozzá az irodában. 

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Van-e erre elegendő anyagi forrása egy kis cégnek?

Nem kell egyből a legkomolyabb és legösszetettebb integrált rendszerre gondolni, nem olyan rendszerre kell készülni, amelyet a nagyvállalatok, multik megengedhetnek maguknak. A biztonsági rendszerek megoldást nyújtanak minden méretű és minden profilú vállalkozás számára. Hogy mégis hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a mai rendszerek már az adott vállalkozás igényeinek megfelelően alakítható ki, így elkerülve a felesleges eszközökre kidobott pénzt, és felesleges, kihasználatlan funkciókat. Egy biztonsági rendszer persze először egy nagyobb beruházás, de a megfelelően megválasztott rendszer kiszolgálja a ráfordított összeget és ha összeveti azzal, hogy enélkül akár nagyobb veszteséggel is számolhat, amely a vállalat végét is jelentheti, máris megéri a ráfordítást.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Hogyan kezdjen bele egy kisvállalkozás a biztonság kialakításába?

Kamerarendszer telepítése szakértő cég segítségével

Egy pár fős cégnél kicsi az esélye, hogy van egy a biztonsághoz értő szakértő kolléga. Így vakon tapogatózhatnak a kérdésben. Nem kell kétségbe esni, hiszen minden cég biztonsága fontos a szakértő csapatok számára, így érdemes segítségül hívni egy hozzáértő csapatot, aki lehet pont egy hasonló, a KKV szektorban tevékenykedő cég. Ők lesznek azok, akik leginkább megértik, hogy mire is van szüksége Önnek a vállalkozás fizikai biztonságának kialakításához. 

Kedves KKV vezető, ne halogassa tovább a biztonság kérdését. Eddig valószínűleg nem érte hátrány biztonsági rendszer nélkül, de ne várja meg az első sajnálatos eseményt, mert lehet, hogy következményeként utána már nem is lesz az a vállalat, aminek a biztonságáról gondoskodhatna.