Testhőmérés hasznossága – felmérés Amerikából

Az amerikaiak körében még a nyár folyamán felmérést végzett a FLIR, hogy hogyan is vélekednek a kialakult COVID helyzetben a testhőmérséklet mérésről.

A megkérdezettek 82%-a támogatja, hogy a közösségi helyeken testhőmérsélet mérést alkalmazzanak az egészséges emberek védelmében.

Amennyiben az Ön cégénél is felmerült a testhőmérés szükségessége, akkor ezzel kapcsolatban keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

A felmérést még július végén végezték és több mint 2000 embert kérdeztek meg, akiknek többsége szerint a hőmérséklet nyomonkövetés igenis hasznos megoldás, hogy az emberek egészségét megóvják.

Leginkább az egészségügyi intézmények szolgáltatásainak igénybevétele előtt látják szükségét a monitorozásnak (89%), hiszen orvoshoz, szakorvoshoz olyanok is ellátogatnak, akik csak éves szűrésre mennek, vagy kisebb probléma miatt szorulnak orvosi kezelésre. Orvoshoz ellátogatni pedig néha nem egyéni döntés kérdése, hanem kikerülhetetlen, szükséges lépés. A megkérdezettek még a koncert vagy sportesemény meglátogatása előtti hőmérést is hátrébb sorolták a fontossági sorrendben.

Ha életkor szerinti csoportosítást nézzük, az amerikai társadalom 65 feletti része mondta, hogy szívesebben járna társaságba, közösségi helyekre, ha lenne ott hőmérséklet mérés előzné meg a belépést, az ő számukra a legfontosabb az összes életkor csoport közül. Ők “orvosi látogatás” előtti mérést sorolták legelőre, és a fontossági sorrend végére a “moziba és színházba járás” tevékenységét tették. 

A felmérés során a technika alkalmazása nem a hasznosság szempontjából vált kérdőjelessé, hanem a használata során felmerülő adatvédelem, feltorlódás és a leolvasás pontossága okoz bizalmatlanságot. A megkérdezettek 41%-a a pontosságtól tart leginkább, míg 59% szerint ez kisebb probléma, vagy egyáltalán nem zavarja őket.

A hőmérséklet mérés miatt esetlegesen kialakuló hosszabb várakozási idő, vagy sor a megkérdezettek 31%-át zavarja, az adatvédelem kérdése a 34%-át foglalkoztatja.   

Ezekre a félszekre és kétségekre a mai testhőmérséklet mérő kamerák már megoldást nyújtanak. Egy kamera rendszerrel nem fog kialakulni hosszú sor, nem fognak feltorlódni az emberek belépéskor. Az adatvédelmi kérdés sem okozhat már fejfájást, hiszen elérhető olyan kamera megoldást, amely adatot nem tárol, nem őriz meg információt, sőt nem képes felismerni semmilyen arcvonást, nem azonosítja be a vizsgált embert. Nem csak hőmérséklet mérés fontos manapság, hanem a szociális távolságtartás is a megelőzés eszközei közé tartozik. Ezek a kamerák már a távolság mérésére is alkalmasak, így betartathatóvá válik minden közösségi térben a min. 1,5 méter biztonságos távolság az emberek között.

Most sehol sem játék már a vírushelyzet, így ha még nem készültünk fel rá eddig 100%-ban, akkor most járjunk utána, hogy milyen védekezést érdemes beszereznünk még. 

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!