6+1 tipp a biztonság fokozására

A biztonsági fenyegetések a vállalkozás helyétől, méretétől, iparágától, hozzáférhetőségétől és még sok minden mástól függhetnek.

A különböző iparágak szereplőinek szeretnénk segíteni abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassa cégét, telephelyét vagy területeit és munkavállalóit, legyen szó bármilyen vállalkozásról, bármekkora területről vagy bármekkora készletről. A mi célunk is az, ami az Öné is, olyan szintű biztonságot nyújtani, amiben a vállalkozása és a munkavállalói is komfortosan tudnak létezni, és dolgozni. Ezért összegyűjtöttünk pár tippet, a biztonság fokozására

Biztonsági és karbantartási terv

Rendkívül fontos a megelőzés, azaz a rendszeres karbantartás

  1. Tegyen egyetlen megbízható személyt a biztonságért felelőssé

Keressen egy olyan személyt, aki már elég régóta dolgozik Önnél ahhoz, hogy teljesen átlássa a biztonsággal kapcsolatos kérdéseket. Ez a pozíció nem azt jelenti, hogy aprólékosan értsen a biztonság minden területéhez. Az ő szerepe, hogy kapcsolat legyen a szolgáltató és a vállalat között, hogy átlássa a rendszereket és azok kapcsolódását, hogy felügyelje a személyzeti változások leképezést a szükséges rendszereken, hogy figyelemmel kísérje és számon tartsa a karbantartásokat és naprakészen birtokában legyen a biztonsági információknak.

2. Legyen karbantartási terve

Ne csak hirtelen jött ötlettől vezérelve végeztesse el a karbantartásokat. Legyen egy terve ahhoz, hogy a rendszere és annak minden összetevője naprakész és megfelelő állapotú legyen. Így elkerülheti a téves riasztásokat, vagy a karbantartás hiánya miatt tönkrement rendszer költséges cseréjét. Ha rendszeresen elvégezteti szakértő céggel az időszakos karbantartásokat, akkor nagyobb eséllyel elkerülheti, hogy a rendszer meghibásodjon, vagy még rosszabb esetben, ne működjenek a rendszer bizonyos elemei a kellő pillanatban.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Informatikai és kamerarendszer

A kamerarendszer képei monitoron követhetőek és ezenkívül rögzíthetőek

3. Ellenőrizze a tervezett informatikai és rendszer frissítéseket

Ez különösen fontos a távfelügyeleti állomások és riasztási vevőközpontok esetében. Ha vannak ütemezett informatikai vagy rendszer frissítések esetleg karbantartások, mindenképpen értesítse előre a távoli felügyeletet végző céget, cégeket, tartsa számon ezeket az időpontokat. Ha a hálózat, akár csak egy pillanatra is leáll, megszakadhat a kapcsolat az Ön telephelye és a távfelügyeletet végző csapat között, és veszélyeztetheti a biztonságot. Ugyanakkor a rendszerek váratlanul is leállhatnak, ez esetben is haladéktalanul értesítse a távfelügyeleti céget, hiszen azonnal ellenőrizniük kell, mi történt.

4. Nézze meg, milyen CCTV felvételeket rögzítettek

Érdemes ellenőrizni, hogy milyen felvételeket kap a távoli megfigyelőállomás. Ez mélyebb betekintést nyújthat Önnek a behatolókkal kapcsolatos információkba, megismerheti a részleteket, és kérdéseket vethet fel azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e a CCTV rendszer újbóli beállítására, vagy esetleg további kamerák telepítésére.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Az ingatlan és környezete

5. Ne csak az ingatlanra gondoljon

A biztonsági rendszer nem csak az ingatlanon belül kell, hogy segítse Önt, hanem a külső területek, sőt akár a környék megfigyelése is hozzájárulhat a fokozott biztonság fenntartásához. Ne hagyja felügyelet nélkül a parkolót, legyen tisztában a közelben történő építkezésekkel, vagy felújításokkal, tudjon meg többet a környékéről, hogy fel tudjon készülni a váratlan biztonsági helyzetekre is.

 

6. Iparág specifikus biztonsági igények

Legyen tisztában a saját iparágátát érintő fenyegetésekkel. Egy kiskereskedelmi egység számára fontos a bolti lopásokra figyelmet fordítani, míg egy raktárban a biztonságos közlekedés, a tárolt árukészlet biztonsága lesz fontosabb. Egy irodában kevesebb az esély arra, hogy robbanásra alkalmas eszközökkel vagy anyagokkal foglalkozzanak, de egy gyár területén szükség lehet robbanásbiztos kamerára, ami speciális burkolattal rendelkezik, hogy potenciális robbanásveszélyes környezetben is használható legyen.

+1. Elrettentés jelzések

Ugyan a CCTV rendszer jelenlétét jeleznie kell előírás szerint, de érdemes minél inkább észrevehető helyekre további táblát kihelyezni, hogy a potenciális behatoló már azelőtt meggondolja magát, mielőtt megpróbálkozna a bejutással. Ugyanakkor ne feledje, a tábla kihelyezése nem jelent teljes biztonságot, illetve ha valóban telepített rendszer nélkül használja a táblákat, kockázatnak teszi ki vállalatát.