Vállalkozásod biztonságának 5 fontos pontja

A legjobb biztonsági gyakorlatok alkalmazása egy vállalat irodájában vagy épületében, nem csak a bűnözés elrettentése miatt érdemes, hanem az alkalmazottak biztonságának biztosítására és az ügyfelek bizalmának növelésére is alkalmas.

Minden irodaépületnek szüksége van még jobb biztonsági intézkedésekre, mint erős ablakok és ajtók, vagy alap biztonsági rendszerek. Akár kis vagy nagy vállalkozásról beszélünk a biztonság nem opcionális, meg kell védeni minden vállalkozást a betörőktől, rablóktól vagy a vandalizmus bármilyen formájától, minden olyan esettől, amely veszélyezteti az anyagi biztonságot, vagy az emberek és eszközök épségét. Nem érdemes várni a megoldással, már a helyiség kialakításakor számolni kell ezen rendszerek kialakításával.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

Kíváncsi vagy a lehetőségekre? Ismerd meg az alábbiakban a számodra is elérhető biztonsági megoldásokat.

  1. Biztonságos beléptetés

A munkahelyre belépő és onnan kilépő emberek hozzáférésének ellenőrzése az első és legfontosabb intézkedés az épület biztonságának érdekében. A hagyományos zárak és kulcsok modernizálása, váltás a biztonságosabb beléptető kártyákra vagy a biometrikus rendszerre nagyszerű módja annak, hogy további azonosítási lehetőséget hozz létre a területen, így korlátozva az illetéktelen belépéseket. Egy hagyományos kulcsot bárki lemásolhat, de egy ujjlenyomat vagy a személyt meghatározó jegyek, adatok egyediek, sokkal nagyobb fejtörést okoznak, hogy hogyan másolja le valaki.

2. Arckép szerinti azonosítás lehetősége

Ha a munkavállalók fényképét felteszed az igazolványukra, kártyájukra, akkor minden egyes munkavállaló a szervezet értékes tagjának érezheti magát, nem csak egy azonosító számnak, és egyértelműen felismerhetővé is teszed az ügyfeled számára is, hogy az adott személy a munkavállalód, és ügyfeleid számára is komfortosabb, ha tudja, kivel beszél éppen. Így a vizuális beazonosítás egyszerűbb lesz mindenki számára legyen az ügyfél, biztonsági szolgálat vagy új munkavállaló.

3. Külsősök és vendégek beazonosítása

Idegenek ismeretlen szándékkal ha belépnek az épületbe és hagyod őket szabadon flangálni, komoly problémát is okozhatnak a vállalat életében. Hogy ezt elkerüld a biztonsági szolgálatnak már beengedésnél meg kell tennie bizonyos lépéseket, mint például elkérni az azonosítójukat, aláírni a belépésüket igazoló dokumentumot és egy belépőkártyát biztosítani számukra, mint vendégek. Speciális beállításokat is rendelhetsz a vendég kártyákhoz, hogy távolból is könnyedén követhetőek legyenek ezek az emberek, így már az előtt rajta kaphatod a betolakodó rosszakarót, mielőtt bármi ártalmasat tehetne a céged vagy ellened. 

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

4. Adat biztonság tekintetében is tudatos vállalat létrehozása

Manapság nem csak a fizikai behatolóktól kell tartani, hanem a kibertámadásoktól is. Ezért is érdemes a technikai fejlődés mellett nem csak egyre modernebb eszközöket beszerezni, de haladni az eszközök védelmében is, megteremteni a biztonságot az adatok számára is. Erős jelszavak, többlépcsős autentikálás és más adatvédelmi lépések elengedhetetlenek a mai világban. Nem elég csak az eszközöket védeni a támadótól, érdemes megtanítani a munkavállalókat is arra, hogyan alkalmazzák ezeket a biztonsági rendszereket, lépéseket.

5. Fizikai biztonsági funkciók kiépítése

Annak érdekében, hogy maga a vállalat irodája és épülete is biztonságban legyen, hogy a munkavállalók is biztonságban érezzék magukat, érdemes figyelmet fordítani az épület biztonságára is. Olyan alapfunkciókat értünk ez alatt mint a megfelelő világítás, a megfelelő minőségű nyílászárók, biztonsági kamerarendszer, a tűzvédelmi rendszer szakértelemmel történő kialakítása, belépési engedélyek átgondolt kezelése és még számtalan más megoldás, amely biztosíthatja a vállalatod számára a fizikai biztonságot.

Nem szabad félvállról venni a biztonsági intézkedéseket. Szakértő csapattal egyeztetve kiváló és időtálló megoldásokkal vértezheted fel irodádat, vállalatod épületeit és felszabadíthatod magad a nyomasztó érzéstől, hogy vajon mindent megtettél-e a biztonság érdekében.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!