HAMIS BIZTONSÁG – velem nem történhet meg

Halljuk a helyi híreket, betörtek egy boltba, egy irodába, egy virágüzletbe a kerület másik végében, vagy a város másik sarkában, de biztosan minimum 2-3 utcával tőlünk arrébb volt ez, akárhol is történt.

Vajon ki lesz a következő? Hol lesz a következő? Ugyan már, miért pont hozzám törnének be?

A kisboltos megérdemelte, a virágüzletet úgyse szerettem, azt az irodát az egész környék ki nem állhatta, ezek mind-mind megérdemelték, mert ilyen a sors, a karma vagy ki minek hívja. Az én cégemet, boltomat, kereskedelmi egységemet mindenki szereti, mindenki kedveli, nem történhet baj. Sőt még a szembe szomszéd is mindig látja a bejáratot. És mivel ezt biztosan tudom, hogy így van és így is marad, nincs szükségem komoly biztonsági felszerelésre. Majd pedig 1 hét múlva betörnek a boltomba. Hidegzuhanyként ér és úgy érzem, hogy minden összeesküdött hirtelen ellenem, tehetetlen vagyok, nem enyém a felelősség, hiszen én minden megtettem. Valóban?

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

A valamilyen szintű biztonság hiányánál létezik egy sokkal veszélyesebb helyzet, a hamis biztonság érzése. Ne essünk bele abba a hibába, hogy alábecsüljük a vállalkozásra leselkedő veszélyeket, ne legyintsünk csak, hogy bizony itt semmi nem történhet, mert nem mindig a szomszédnál törnek majd be.

Milyen lépéseket tehetünk meg a biztonságérzet fokozása érdekében?

Mielőtt a költségtakarékos megoldást választana és valódi biztonsági eszközök helyett csak silány, nem működő másolatokat vásárolna, majd még ki is matricázná, hogy itt biztonsági rendszer működik, gondoljon át pár, potenciális veszélyhelyzetet.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

  1. A munkavállalói biztonságban érzik magukat, hiszen tudják, hogy biztonságos az iroda és környezete, látják a kamerákat. Ezért sokkal kevésbé lesznek körültekintőek a környezetükre, nem lesznek extra óvatosak, ha mennek késő este az autójuk felé. A rabló pedig egyből kiszúrja, hogy csak álkamera van felszerelve, megvárja a megfelelő alkalmat és le is csap áldozatára, majd pedig egy szép per elé nézhet, amikor kiderül, hogy nem tudja biztosítani a kamera képeit a nyomozáshoz, így a munkavállalója beperelheti

2. Az éjszaka közepén egy apró elektromos szikra lángba borítja az irodát, a tűzérzékelő ugyan üzemel, de nem jelez, nincs is összeköttetésben a megfelelő hatóságokkal, így mire bárki észreveszi már oda az egész iroda. Hetekre vagy akár hónapokra is bezárhatja az üzletet, talpra kell állni. Lehet örökre bezárhat, rosszabb esetben még emberi élet is veszélybe kerülhetett. Megvolt a biztonság érzése, de valóban biztonság volt-e?

3. Egyik reggel arra ér be az üzletbe vagy irodába, hogy nincsenek a helyükön a számítógépek, hiányoznak az akták, nincsenek a helyükön a termékek, a raktár üres. Nem tudja felderíteni, mi történhetett, mivel nincs róla felvétele. Az is lehet, hogy nem is ismeretlen behatoló volt, hanem egy munkavállaló segített, hiszen ő tudta, hogy nincs kamera a helyiségben. Ön pedig úgy gondolta, hogy biztonságos a hely, de ez csak hamis érzet volt.

Ezek csak pár eset a sok közül, amiket a hamis biztonságérzet okozhat, hamis eszközökkel pedig még tovább fokozhatja a későbbi fejfájásodat. Csöbörből vödörbe helyzet lenne.

Ezért is érdemes valódi biztonsági eszközöket és szakértő céget alkalmazni a beszereléshez. Így lehet megfogni a költségeket, elébe menni a további problémáknak és csökkenteni az energiapazarlást. A betörő nem mindig a kerület másik végébe megy!

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!