Biztonság és költséghatékonyság

A biztonságtechnikai rendszer egy olyan beszerzés, ahol nem elsősorban a legalacsonyabb költség a meghatározó tényező a kiválasztásnál. Nézzük mégis hogyan tudunk költségeket is optimális szinten tartani.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Megfelelő fények kialakítása kívül-belül

Azok a helyek, ahol az épület körül nem megfelelő a világítás, ahol a gyengék a fények, sejtelmes a környék, szinte hívogatja, csalogatja magához a betörőket. Ha az épület oldalait és behatolási pontjait megfelelően megvilágítjuk, elébe mehetünk különböző bűncselekményeknek. Nem csak betörésektől, de a parkolót is megvilágítva a rablásoknak vagy az autó lopásoknak is megálljt parancsolhatunk.
Sokba kerülne állandóan felkapcsolva hagyni? Ne legyints rá, ne dobd el az ötletet. Egy mozgásérzékelővel párosítva bármely fényforrásnál elérheted, hogy csak akkor kapcsol fel, ha a mozgásérzékelő a látókörében valamilyen helyzetváltozást, mozgást érzékelt. Máris jobban hangzik, mint az extra magas áramszámla. Ha a belső terekre alkalmazol okos megoldást, akkor akár jelentlétet is tudsz szimulálni az iroda helységeiben, így a betörők azt fogják hinni, hogy valaki mégis van még az épületben, így talán tovább is állnak.

Éjszakai biztonsági protokoll

Fontos, hogy minden cég kialakítson egy olyan szokásrendet, ami az iroda napi lehagyását, bezárását foglalja magában. Ha meghatározott időig mindenki elhagyja az irodát, ha van egy előre meghatározott sorrend, hogy mire kell figyelni, mit kell tenni, akkor kisebb az esélye, hogy bármi biztonsági szempontból fontos elmaradna. Ha gondosan kidolgoztuk, már csak minden kollégának be kell tanítani és be kell velük tartatni, így nem kell hogy fájjon többé a fejünk, hogy az iroda rendben be lett-e zárva éjszakára.

Egy rendes riasztó rendszer is sokat segíthet, hogy nyugodtan aludjunk éjszaka. Ha a záráskor alkalmazandó biztonsági protokollt mindenki betartja, a riasztót pedig megfelelően élesíti, akkor az irodánk a legnagyobb biztonságban lesz nem csak éjszakára, de egész hétvégékre is.

A megfelelő és költséghatékony behatolásjelző rendszer

Riasztó rendszer, már nem extra követelmény sehol sem. Ja, hogy van, de már évekkel ezelőtt lett beszerelve? Van, de itt-ott vannak már hibái és az az ablak is véletlenül kimaradt, de még sose törtek be? Ami késik, nem múlik. Nézesd át egy szakértővel, mert lehet, hogy elhaladt már felette az idő.
Ha pedig még nincs riasztó az irodában, nincs mese, kell egy rendszert beszereltetni, mert így bárki bejuthat, észre sem veszed. Mai technológia lehetővé teszi, hogy ne csak riasztó rendszert szereltess, hanem össze tudd kapcsolni olyan hasznos okos megoldásokkal is, amelyek növelik a biztonságot és az iroda energiahatékonyságát, ezzel is megspórolva komolyabb összegeket a cég számára.

Ezek a biztonsági lehetőségek és az okos megoldások mind olyan pontjai egy iroda életének, amivel nem csak biztonságosabbá, de komfortosabbá is tehetjük az ottani létet. Napunk nagy részét ott töltjük, mi is, és a munkatársaink is. Ahhoz, hogy egy cég irodája is a legbiztonságosabb és a munkatársak számára a legkényelmesebb legyen, érdemes szakértőt hívni.

A Smartme Buildings Technologies Kft. szakértő csapata áll a rendelkezésedre!

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!