A hőérzet

A hőérzet

Kiemelten a hőérzettel sajnos csak kevesen foglalkoznak.

Úgy gondoljuk, hogy alapvető elvárás mindenki számára, hogy jól akarja érezni magát az otthonába. Senki sem szeret a termosztáthoz rohangálni, hogy a hőfokot fel, vagy éppen le állítsa,  vagy a radiátoron lévő csapok csavargatásával próbáljon kellemes hőmérsékletet varázsolni egy-egy helyiségbe. Ráadásul ahány ember, annyi féle hőmérséklet az ideális a hőérzetük kielégítéséhez.

Mit szólna, ha azt mondanánk, hogy a meglévő fűtési rendszerét oly módon tudjuk módosítani, hogy a gyerekszobában melegebb is lehet, mint a szülői hálóba? Mindezt persze gépészeti beavatkozások nélkül a legtöbb esetben.

Az energiahatékonyság sokak számára a legfőbb szempont, és képesek komrumisszomut is kötni, csak hogy ne kelljen többet fizetni. Kompromisszum például az, hogy nagyon alacsonyan tartjuk a hőfokot otthon, és mi melegen felöltözunk. Mi mást javaslunk!

Egy már kész fűtési rendszert nem érdemes megbontani, nem igazán szabad a gépészeti elemekhez hozzányúlni, hacsak azok el nem öregedtek, vagy meg nem hibásodtak. Ha van olyan korszerűsétísimegoldás, ami a meglévő fűtési rendszerre 100%-ban ráültethető, akkor célszerű azt választani.

A SMARTme Building Technologies Kft. Élő otthon rendszerei olyan termosztáttal vannak felszerelve, amik a legtöbb termo szelepre rátehetőek. Ez biztosítja, hogy szobákban lévő radiátorokat az élő rendszer részévé tegyük, és akár szobánként más és más hőmérsékletet állítsunk be.

Előre beállított „scene”-ek olyan teljesen automatizált folyamatokat takarnak, amikor nekünk bele sem kell nyúlnunk a fűtésszabályozásba. Természetesen, ha jobban szeretjük, ha a kezünkben van az irányítás, akkor a kedvenc okos eszközünkön ezt bármikor, és bárhonnan megtehetjük!