Koronavírus terjedése elleni biztonsági intézkedések

Mint cégvezető és munkáltató, többre kell odafigyelni, mint a profittermelés – felelősséggel tartozol a munkavállalóid biztonságáért is. A 2020-ban kialakult vírushelyzetben pedig még fontosabbá vált, hogy vállalatod és munkavállalóid egészsége és biztonsága is rendben legyen, amihez viszont neked kell lépéseket tenni mihamarabb.

A szigorítások időszakában ugyan kevesebb munkavállaló tartózkodik az irodában, de mindenki találkozik a családjával, Húsvétkor akár a megengedett mértékig kiszélesített családi körben ünnepel. Olyanokkal is kapcsolatba kerülnek, akikkel korábban nem, nagyobb a veszély, hogy vírus hordozóval találkozik munkavállalónk. 

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Koronavírus terjedése elleni biztonsági intézkedések

A munkavállalók többsége a munkahelyével kapcsolatban most leginkább a koronavírus miatt aggódik. Aki megteheti, otthoni munkavégzést engedélyez munkavállalóinak, de nem lehet az idők végezetéig mindenki home office-ban.

Ugyanakkor pár apróbbnak tűnő, de mégis nagy jelentőséggel bíró lépéssel nagyobb biztonságérzetet tudunk létrehozni munkavállalóink számára az alábbiakkal:

  • Védőfelszerelés biztosítása: maszk, gumikesztyű, fertőtlenítő szerek
  • Folyamatos tesztelési lehetőség biztosítása
  • Értesíteni azokat a munkatársakat, akik kapcsolatba kerülhettek pozitív teszt eredményt produkáló kollégával 
  • Rendszeres fertőtlenítő takarítási alkalmak, gyakori felületfertőtlenítés a kritikus felületeken (pl. kilincsek)

Ugyanakkor maga az iroda infrastruktúját is felhasználhatod a szabályok és az előírások betartására, valamint a munkavállalók biztonságérzetének fokozására. Például így:

Foglaltsági ellenőrzés

kamera rendszer felhasználásával elemezni tudod és akár valós idejű követést is tudsz alkalmazni, hogy bármikor ellenőrizni tudd, hogy az adott irodában hányan tartózkodnak, tudják-e tartani a 1,5 méteres védőtávolságot egymástól.

Hőmérséklet ellenőrzés

Hőkamerák segítségével folyamatosan képet tudsz kapni arról, hogy valakinek emelkedett testhőmérséklet-e van-e az adott helyen.

Érintésmentes beléptetés

érintésmentes ajtók, applikációval nyitható bejáratok, minden olyan felület, amivel az érintkezést ki tudod kerülni egy egyszerűbb megoldással

Beléptető rendszer

használj olyan beléptető rendszert, amihez közelítő kártyák vagy biometrikus azonosítás társul. Így könnyíti meg a dolgozók épületbe történő ki- és bejutását anélkül, hogy hozzá kellene érniük bármilyen felülethez, ami vírus hordozó lehet. Esetleges fertőzés esetén a kontakt kutatás is könnyebb feladat lesz így. 

Minden rendszer akkor működik megfelelően és rendeltetésszerűen, ha azt hozzáértő szakember szerelte be és olyan biztonsági felügyeleti csapat felel a további feladatokért aki kompetens és megbízható. Érdemes megtalálni a számodra legjobb szakértőt ezekhez a területekhez, erre szánni időt és összeget.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!