5+1 kérdés a kamerarendszer összeállítása és telepítése előtt

A jól elhelyezett, megfelelően telepített modern CCTV rendszerek segítenek megakadályozni, hogy az esetleges behatolás, lopás és egyéb bűncselekmények történjenek. Kétségtelenül nagy feladat lehet a megfelelő biztonsági kamera rendszer kiválasztása, mivel minden vállalkozás és minden épület más és más.

Emellett a mai biztonsági kamerák sokszor már olyan előnyöket is kínálnak, amelyek túlmutatnak az egyszerű felügyeleti feladatokon. Ezeket figyelembe véve pedig hosszú távon is gyümölcsöző befektetés lehet egy megfelelő kamera rendszer. 

Teljesség igénye nélkül, összegyűjtöttünk Ön számára 5+1 kérdést, amivel az Ön segítségére is lehetünk kamerarendszer telepítés előtt.

1. A terület mely részeit szeretnénk CCTV felügyelet alá vonni?

Ahhoz hogy hatékony rendszert állítsunk össze, tudnunk kell, hogy mely területeket szeretnénk bevonni felügyelet alá. Ezek lesznek azok a területek, ahol nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen illetéktelen esemény, bűntény vagy baleset megtörténhet, ezért azonnali beavatkozásra lesz itt szüksége, vagy csak egyszerűen a napi munkamenet szükségessé teszi, hogy folyamatosan szemmel tartsa az adott területet. Itt figyelembe kell venni, hogy hova helyezzük el,  például milyen magasra, mert ha túl magasra teszi, nagyobb területet lát be, de kevésbé beazonosítható a kamera a képén a pici mozgó hangyányi ember, ha túl alacsonyra teszi, akkor kisebb lesz a belátható rész, lehet, hogy valami akadályozza is majd a képet, de ha ezt el tudjuk kerülni, a képen beazonosítható lesz minden esemény, minden megjelenő alak.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

2.Kültéri vagy beltéri felügyeletre van szükség?

A CCTV kamerát nem mindegy, hogy kültéren vagy beltéren szeretnénk használni. Legalább is a megfelelő kamera kiválasztásakor figyelembe kell vennünk, hiszen minden egyes kamera más specifikummal rendelkezik. A beltéri kamerák rendszerint kisebb és könnyebb kamerák, még a kültéri kamerák fizikai jellemzőit arra fejlesztették, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak is. Mind beltérnek és kültérnek is más jellemzői vannak, így az itt telepített kamerákkal szemben más elvárásoknak felelnek meg. 

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

3.Éjszaka is biztonságban legyen a terület?

A megfelelő megvilágítás képes elrettenteni az illetéktelen behatolókat, különösen a gyengén vagy egyáltalán nem megvilágított területeken, vagy építkezési területeken, ahol éjszaka biztosan nincs mozgás képes elrettenteni őket a “rivaldafény”. Télen hamarabb sötétedik, hamarabb zárnak bizonyos vállalkozások, építkezések, üzletek, ilyenkor is hasznos a jó világítás. Ugyanakkor az éjszaka vagy sötétben is látó kamerák is alkalmasak lesznek ezeken a helyeken biztonságot adni.

4.Milyen felbontás és képminőség lesz ideális?

A felbontással és a képminőséggel kapcsolatos szempontok leginkább a rögzíteni kívánt területtől függenek. Ha éles képeket, könnyen azonosítható videót szeretne készíteni, a nagyobb felbontású kamerák lesznek segítségére főleg nagyobb területeken, például ha az udvar egészét szeretné látni, esetleg a szabadban tárolt anyagokat felügyelné. Ha pedig kisebb területről beszélünk, például egy irodahelyiségről, a közepes felbontás is elegendő lehet.

5.Szükség van hang közvetítésre is?

Egy biztonsági kamera számos funkciót ellát

A rendszer eszközeit annak tudatában érdemes megválogatni, hogy szeretne-e hangot is közvetíteni vagy elég csak a kép. Bizonyos kamerák mér beépített audió megoldással is rendelkeznek, aminek segítségével hangot is tud rögzíteni, vagy akár hangot is tud közvetíteni a területre. Míg az előtérben vagy egy külső kapunál illetéktelen érzékelésekor hanggal is erősítheti jelenlétét, jelezve, hogy észlelte és felhívja figyelmét az illetéktelen belépésre, addig egy kiskereskedelmi kisüzletben, ami egy bevásárlóközpontban helyezkedik el, elegendő, ha csak rögzíti a hangot a vásárlótérben, a bevásárlóközpont folyosóiról pedig beszűrődik a hangosbemondó bejelentése.

+1 Mennyibe fog egy CCTV rendszer telepítése kerülni?

Ez mint minden biztonsági rendszer tekintetében az igényeket figyelembe véve változó. Minden függ a rendszer eszközeitől, a telepítési helyszíntől, a telepítéshez használt anyagoktól, a telepítés időtartamától. Minden CCTV rendszer egyedi, az Ön igényeire szabott. Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjon a költségekről, egyeztessen szakértőinkkel, akik felmérik az igényét és megoldást javasolnak, így egy megközelítő költségről is tudják Önt informálni. 

A megfelelő biztonsági kamera rendszer összeállítása, a rendszer eszközeinek kiválasztása kihívást jelenthet. Számos változó játszik szerepet annak eldöntésekor, hogy melyik lesz a legalkalmasabb az Ön vállalkozása biztonsága szempontjából. Ha megválaszolja a fenti kérdéseket már tesz egy lépést ennek irányába. Ugyanakkor segítünk, hogy biztosan azt kapja, amire szüksége van és  amelyik rendszer hosszú távon szolgálja majd Önt.