Ismeri Ön a CCTV kamerákat? 2. rész

A CCTV-k már nélkülözhetetlen része lett mindennapjainknak. Legyen szó egészségügyi intézményről, bankról, oktatási vagy közigazgatási intézményről, irodaházról vagy társasházról, amiben biztosan azonosak, hogy kamerákra van szükségük, hogy az ott dolgozók, vagy vendégek, látogatók, lakók biztonságban érezzék magukat. Valószínűleg ezen a megfigyelő eszközök használata a legjobb módja annak, hogy folyamatosan szemmel tudja tartani ingatlanát.

Sokan használják, de kevesen ismerik, hogy milyen különböző típusú CCTV kamerák elérhetőek már vagy, hogy melyik kamera mire való. Különböző helyiségek felügyeletére, különböző feltételeknek felelnek meg, különböző körülményekben alkalmazhatóak, más-más megoldásra ajánlott típusok érhetőek már el. Ezért fontos, hogy az adott igényre a megfelelő kamerát válassza Ön is, hogy ne legyen tovább gondja a felügyelettel.

Blogbejegyzésünk 1. részét ITT találja. 

Csőkamerák / Bullet kamerák

A csőkamerákat a hosszúkás formájuk határozza meg, mivel egy csőre hasonlítanak, innen ered a név is. A hosszúkás henger vagy cső kialakítás lehetővé teszi, hogy a kamerákat nagyobb objektívvel vértezzék fel, így ideálisak kültéri használatra. Intenzív háttérvilágítás mellett is tiszta képet biztosít. A kamera teste por-, víz- és szennyeződésálló anyagokból készült, hogy biztosítsa a hosszú élettartamot.

A csőkamerák főbb jellemzői

 • Kiváló minőségű kép
 • Hatékony H.265 és tömörítési technológia
 • Beépített mikrofon a valós idejű hang biztosításáért
 • Por- és vízálló
 • Alkalmazás rendszámfelismerő rendszerekben

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Speed dome kamerák / PTZ kamerák

Kamerarendszer a raktár minden pontjár lefedheti

A PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamerák olyan videó megfigyelő eszközök, amelyek teljes irányítást biztosítanak a kamera felett. A felhasználók egy gomb megnyomásával forgathatják a kamerát jobbra/balra vagy nagyíthatnak és kicsinyíthetnek az igényeiknek megfelelően. Ezzel a lehetőséggel kiküszöbölhetőek a holtterek. Az ilyen típusú kamerák ideálisak azokon a területeken, amelyeket a helyszíni biztonsági szolgálat távolról felügyel, vagy ahol a tárgyakat vagy az embereket, az aktivitásokat jobban követni kell a területen.

A PTZ kamera főbb jellemzői

 • Gyors fókusz támogatás
 • Kiváló minőségű képek
 • Gyenge fényviszonyok között is alkalmazható
 • típustól függően lehet akár 25x optikai zoom, és 16x digitális zoom
 • Akár 200 méteres távolságra is képes ellátni

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Panoráma kamerák

A panoráma kamerák képe teljes lefedést adhat egy adott területről, így maximális biztonságot nyújtanak egy üzleti helyiség vagy intézmény számára. A panoráma kamerák lehetnek többszenzorosak vagy halszem kamerák. A többszenzoros kamerák több kamera modulból állnak, hogy minden irányban készítsen felvételeket, majd szoftveresen összefűzze egyetlen panoráma képpé őket a lefedett területről. Emiatt egy panoráma kamera több kameraképet is felhasznál a rögzítőegység csatornáján. Típustól függően vannak melyek képesek egybefüggő (nem illesztett) élesebb panorámaképet készíteni, illetve van olyan típus, ami speciális lencsével biztosítja a nagyobb részletességet. A halszem kamerák a megfigyelt hely kiterített látképét hozzák létre egyetlen érzékelő és speciális lencse használatával, emiatt a készített képek körkörösek vagy oválisak. A könnyebb kiértékelhetőség végett itt is létezik a kép szoftveres kiegyenesítése.

A panoráma kamera főbb jellemzői

 • 180 fokos vagy 360 fokos panorámaképet képesek rögzíteni
 • Költségmegtakarítás – egyetlen kamera, egyetlen licensz, egyetlen telepítési pont, egyetlen kábel, kevesebb eszközigény
 • Belátja az egész teret – vakfoltok csökkentése/megszűntetése

Esztétikus kivitel, alig észrevehető megjelenés.

A kameratípusokról szóló blogbejegyzésünk első részét ITT találja.

Ha szívesen fogadja, akkor mi segítünk Önnek a döntésben, és ajánlunk Önnek a céljainak megfelelő kameratípust!