Irodaházak biztonsági trendjei

A biztonság fejlesztése elkerülhetetlen. Az épületfelügyeletnek mindig ismernie kell az újításokat, az új biztonsági gyakorlatokat és technológiákat, törekednie kell, hogy az új trendeknek eleget tegyen ahhoz, hogy biztonsági megoldások területén az élen járhasson. A legtöbb hozzáértő épülettulajdonos tisztában van vele, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a folyamatosan változó piaci igényeket.

A jelentések azt mutatják, hogy az iroda és kereskedelmi helyiséget bérlők számára kiadó terület keresésekor elsődleges szempont a biztonság. Fontos számukra a biztonságérzet megteremtése, a biztonságos és kellemes környezet az alkalmazottak számára. Ugyanakkor a bérleményt kereső cég vagy intézmény funkciója miatt például egészségügyi intézmény vagy pénzintézet, speciális igényeket támaszthat biztonság területén a tulajdonosokkal szemben. Az alábbiakban bemutatjuk a 6 legfontosabb trendet, amelyek az A osztályú irodaházak alkalmaznak.

Kevesebb biztonsági személyzet

A technológia és a gazdasági okok is szerepet játszottak az A osztályú irodaházakban a biztonsági személyzet számának csökkentésében, különösen csúcsidőn kívüli időszakokban. Ha irányítási és működési szempontból nézzük, akkor a biztonsági őrökhöz képest költséghatékonyabb megfelelő biztonsági berendezésekkel dolgozni. A technológia lehetővé tette az intelligens kamerák és a videoelemzés használatát az irodaházakban történő tevékenységek figyelemmel kísérésére. Csökkentette az emberi tévedés eseteit, mivel a rendszerek ritkán tesznek kivételt vagy zavarják meg működésüket.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

Kisebb területen nagyobb biztonság

A tér mindig is nagy értéket képviselt, és valószínűleg így lesz ez a népesség növekedésével is. Ez főleg a keskeny forgóvillás beengedő kapuk alkalmazására irányította a figyelmet a biztonság területén. A gyártók ezt felismerték és manapság már megtalálható a legtöbb portfólióban a minimális helyet igénylő beléptető kapuk. Az A osztályú irodaházakban üveglapos kapukat találunk, mivel azok igen kis alapterületűek. 

Magasabb biztonsági szint a földszinten

A biztonság szintje a földszinten magasabb hiszen itt a legnagyobb a biztonsági kockázat és a piaci kereslet változása is a földszinti biztonságot helyezte előtérbe. Tapasztalatok alapján, több irodabérlő választja azon irodahelyiségek bérlését, ahol az épület földszintjén, bejárati szintjén magasabb a biztonság. Vitathatatlan, hogy az A osztályú irodaházak soha nem látott biztonsági fenyegetésekkel kell szembenézniük. Ha a maximális biztonság garantálása érdekében nem hoznak megfelelő intézkedéseket ezen irodaházak tulajdonosai, akkor olyan fenyegetettségnek tehetik ki bérlőiket, amit senki nem szeretne vállalni. Kompromisszumok helyett profi biztonságtechnikai szakembereket érdemes felkérni szakvéleményhez a biztonság megfelelő szintjének eléréséhez.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

Megjelenés is fontos

A biztonsági berendezések tervezése és felépítése most már megfelelnek az A osztályú irodaházak igényeinek. A biztonsági funkciók egyedi megjelenése pedig már csak az irodaház tulajdonosán múlik, például milyen legyen a kamera háza, vagy az eszközök dobozai, esetleg a beengedő kapu legyen egyedi megjelenésű.  A látvány egyre nagyobb teret nyer a megvalósításban.

Szintenkénti biztonság

Noha nagyobb hangsúlyt kap már a földszintek, bejárati szintek védelme, egy A osztályú irodaházban a részletes és jól kidolgozott biztonság az épület minden szintjén elvárás. Ha csak a földszintre fókuszál egy irodaház, akkor az azt jelenti, ha a bejáratnál valaki átjutott a biztonsági pontokon, akkor szabad az útja az irodaház teljes területén. Nem szabad hagyni, hogy a többi szint őrizetlen maradjon. A biztonságérzet növelése érdekében minden szintre beléptető kapu, kamera, vagy egyéb biztonsági eszközök elhelyezése javaslott.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!

Biometrikus olvasók

Növekszik a biometrikus olvasók használata is,. Ezek az eszközök lehetővé teszik a kártyát használó személy fizikai tulajdonságainak ellenőrzését legyen az arcfelismerés vagy ujjlenyomat. Ez lehetővé teszi az A osztályú irodaházakban a legmagasabb szintű biztonság jelenlétét.A technológia fejlődésének köszönhetően a biometrikus olvasók gyorsan működnek, és előnyük még, hogy költséghatékonyak és megbízhatóak.

Ezek csak néhány példa a legfontosabb trendekből, amelyek manapság meghatározzák egy irodaház biztonsági rendszerét. A biztonsági igények változása magával hozza a hatékonyabb biztonsági megoldásokat. Ha irodahelyiséget keresel vagy épp birtokodban van egy irodaház, ezeket a pontokat érdemes fontolóra venni a biztonság területén.

Keresd szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36(20)369-8612 telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt!