Miért van szükség a biztonságtechnikai rendszerek megtervezésére?

Cégalapításkor vagy meglévő cég költözésekor új irodahelyiséget, raktárhelyiséget veszünk birtokba, és akár vadonatúj épület akár meglévő épületről legyen szó, mindenképpen az első lépések egyike a biztonság megteremtése. Egyértelmű, hogy a biztonságtechnikai rendszerek kialakítását a cég mindennapos tevékenységéhez igazítva kell telepíteni.

Hogyan is kezdjünk bele?

Először is azzal kell tisztában lenni, hogy milyen rendszerekre lesz majd szükség: akár törvényi előírás vagy szabályozás miatt, akár a cég és munkavállalói védelme és biztonsága érdekében. Ezután pedig érdemes megvizsgálni, hogy melyik rendszerből milyet szükséges alkalmaznia: milyen eszközökre lesz szükség, milyen területeket kell lefedni, és ezekhez melyek a leginkább megfelelő eszközök. A különböző rendszereket és eszközöket különböző cégek forgalmazzák és telepítik, a forgalmazó cégeket érdemes  leinformálni és tőlük árajánlatokat kérni – bár ez persze meglehetősen megterhelő és időigényes lehet. Ráadásul a végeredmény különböző rendszerekre kapott árajánlatok, amelyeket még össze is kell hangolni.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Hogyan is kezdjünk bele praktikusan?

Vegyük fel a kapcsolatot egy olyan szakértő céggel, amely minden gyengeáramú rendszerét képes lesz telepíteni, karbantartani és kezelni. Ráadásul egy ilyen cég már a rendszerek tervezését is vállalja, és olyan nem elhanyagolható részekre is fel fogja hívni a figyelmet, mint például az adott helyre milyen kamera való,  vagy hogy a kamera képét ott kitakarja egy fa lombja nyáron, vagy egy adott beléptetési pontmáshol nagyobb védelmet szolgál, sőt még abban is segítséget nyújt, hogy a tűzvédelmi rendszert hogyan érdemes kialakítani.

Keresse szakértő kollégánkat Szikra Gábort a +36 (70) 466 0659 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt!

Mi történik, ha nem a telepítést nem előzi meg tervezés?

Kamerarendszer telepítése szakértő cég segítségével

Nézzünk néhány kissé egyszerűnek tűnő, de lehetséges példát.

  • Kamera rendszer kiépítésekor kimarad egy-egy lényeges pont, például hátsó raktár bejárat, ami a beléptető rendszer része, de a videómegfigyelés ide már nem ér el. Ha a raktárból valamilyen tárgy eltűnik, máris nehezebben nyomonkövethető, hogyan is történt az incidens.
  • Beléptető rendszer telepítésekor a beléptető kapu elhelyezését követően derül ki, hogy a munkatársak nem csak azt a bejáratot használják, másik belépési pont azonban nincs a rendszerben.
  • Tűzjelző rendszer tervezésére talán nem is kell példát hozni, hiszen elég csak belegondolni, hogy törvényi szabályozás írja le a követelményeit, aminek meg kell felelnie minden rendszernek ahhoz, hogy jóváhagyást kapjon. Ehhez megfelelő szakember szükséges, aki pontosan tisztában van az aktuális szabályozási kérdésekkel.

Mindezek pedig egy szakértő általi tervezéssel kiküszöbölhetőek lennének sok más hiba lehetőséggel együtt.

Mi történik a szakértő tervezi, telepíti és karbantartja a biztonsági rendszereit?

A tervező cég tisztában lesz azzal, hogy az adott vállalkozásának milyen rendszere van, hol helyezkednek el az eszközök, milyen eszközökkel rendelkezik, így ha szervízre vagy karbantartásra van szükség, csak elő kell vennie a terveket és azonnal intézkedni tud.

Érdemes már a rendszerekre felmerülő igénykor felvennie a kapcsolatot a szakértő csapattal, így együtt tudnak gondolkodni azonnal és a tervezéskor sem fognak kimaradni területek vagy nem kerülnek be a rendszerbe felesleges eszközök. Terveztessen szakértővel, hogy később ne fájjon a feje, hogy a biztonsági rendszerei megfelelően vannak-e telepítve!