baseball

Vindija Baseball Torna 2017 – Horvátország

Az Érdi Baseball és Softball club már harmadik éve szállt versenybe a Horvátországban megrendezésre kerülő nemzetközi Vindija Baseball Tornában.

A tornán megjelent a Budapesti baseball csapat is (Reds), akik nagy küzdelmek során 5. helyezést értek el. Több mint 30 játékos utazhatott ki Érdről, hogy versenybe szálljon a külföldi szerb, szlovén és a helyi horvát baseball csapatokkal. A torna folyamán 3 nap alatt összesen, több mint 20 mérkőzést játszottak a csapatok.

Az Érd U12-es csapata veretlenül jutott el a döntőig a három éves szereplés alatt először. A döntőben nagy küzdelmek során sajnos a Magyar védelem megtört a nyomás alatt és a helyi csapat nyerte a mérkőzést 8-4 re.

Az U16-os, idősebb érdi csapat egy fársztó első nap után még mindig képes volt elég mérkőzést nyerni, ahoz hogy bekerüljön a döntőbe. Hasonló eredménnyel (8-5) a horvát csapat került ki győztesül, így mindkét csapat hatalmas harcok után 2. helyezést ért el.

Különdíjat szerzett négy játékosunk is (Hellinger Márk, Matolcsi Bálint, Molnár Krisztián, Aaron Oakley) legjobb ütő és védekező játékos kategóriában. Az érdi játékosok büszkén és boldogan képviselték hazájukat.

Izgatottan várjuk a következő év eredményeit, hiszen sok játékosunk tapasztaltabb és még ügyesebb lesz.