Intelligens társasházi lakások

Az alábbi projektünkben egy háromlakásos társasház, lakásonkénti fűtés/hűtés-, világítás-, redőny és szellőzés vezérlését, valamint a behatolásjelző rendszerének a kiépítését kellett megoldanunk.

A lakások mellett, a közösségi terek (uszoda, moziterem, szauna, fitness terem) fűtés/hűtés-, világításvezérlésének kiépítése is feladatunk volt. Ezekben a helyiségekben füst és hőérzékelőket is elhelyeztünk. A moziteremben lévő fűtő/hűtő klíma, a friss levegő ellátására szolgáló szellőztető, és a vetítővászon vezérlését is integráltuk a rendszerünkbe.

A folyosóról a lakásokba lépve fényérzékelő kapcsolja fel a világítást az előtérben, kikerülve ezzel a szokásos „este hazamegyek, tele a kezem és keresem a kapcsolót” általános problémát.

A tulajdonosok egy érintőképernyőn keresztül tudják beállítani a kívánt hőmérsékletet, kapcsolni a világítást, leengedni/felhúzni a redőnyöket, illetve indítani a szellőztetést. Összegezve, innen a lakás teljes vezérlése megoldható egyetlen képernyőről.

A redőnyök működését, az érintőképernyőn és a redőnykapcsolókon kívül az épület keleti, déli és nyugati oldalán elhelyezett napfényérzékelők és hőmérők is befolyásolják.

A lakásokban felület fűtési/hűtési rendszer lett beépítve, ezért helyiségenként elhelyeztünk egy-egy páratartalom érzékelőt is a párakicsapódás elkerülése érdekében.

A lakóknak nem csak az érintőképernyő áll a rendelkezésükre, hanem a telefonjukra telepített szoftver segítségével bármikor, bárhonnan beavatkozhatnak, beállíthatnak különböző paramétereket. Ezen keresztül mindazon beállítási, vezérlési lehetőségeket elérik, mint helyben az érintőképernyőn.

Fent az előkészítési munkák és a kész lakások képeit tekintheti meg.

Tudjon meg többet az otthonautomatikai rendszerekről! Tovább…