ZUtA

ZUtA az első hordozható robot nyomtató

Szinte mindenki használt már nyomtatót legalább egyszer az életében. Ezekre gondolva mindig egy nagyobb elektronikai eszköz jut eszünkbe, nem is beszélve az irodai hatalmas monstrumokról. És hosszú idő után most eljött a pillanat, amikor kezünkbe vehetjük az első igazi kisméretű, hordozható robot nyomtatót.

A ZUtA Labs teljesen új alapokra helyezte a nyomtatást. Mivel maga a nyomtató halad végig a papíron, így nem korlátoz minket a szabvány méretű papírok használatára. A kis eszköz Wi-Fi kapcsolaton keresztül kapcsolódik telefonunkhoz, tabletünkhöz, vagy akár számítógépünkhöz. Az akkumulátora egy óra nyomtatásra elegendő. Ha lemerül, egy szabványos mikro USB csatlakozón keresztül tölthetjük újra. Az eszköz tényleg nagyon kicsi. 10,2cm átmérőjű, 7cm magas, és mindössze 350g a súlya. A nyomtatási sebessége 1,2 lap/perc.

A ZuTA mozgásáról egy kerék rendszer gondoskodik. Precízen mozgatva az eszközt a papíron. A nyomtatás minősége 196dpi, ami nem is rossz egy ilyen kicsi printertől. Jelen pillanatban csak fekete fehér nyomtatásra képes, de már elindult a fejlesztése a színes verziónak is.