Zsaluzia vezérlés, RTI univerzális távirányítás

Legfrissebb családi ház projektünkön elsőszámú szempont volt a megrendelő által kért, összesen 12 különálló zsaluzia vezérlése, azok összehangolt, automatizált vezérlése, valamint a központi helyiségek világítás vezérlése.

Az irányítást az RTI egyik legkedveltebb, érintőképernyős távirányítója, valamint a HAI otthonautomatika rendszerhez tartozó, falba süllyesztett érintőképernyője teszi lehetővé, de természetesen a megrendelőnek lehetősége lesz okostelefonról, tabletről, vagy távoli számítógépről is hozzáférnie minden funkciójához.

Elsődleges szempont volt a tervezésnél, hogy ügyfelünk életviteléhez igazodva, olyan megoldásokat találjunk, melyek mindennapi teendőkben segítik az egész családot. Vezérlésünk a ház meglévő riasztó- és fűtési rendszerével is képes kommunikálni, illetve feladatok végrehajtására parancsokat adni. Például a riasztó élesítésekor, túl azon, hogy a nem használt áramkörök és világítások kikapcsolnak, a ház összes zsaluziája zárt állapotba kerül, illetve a fűtés is átáll az előre megadott ”távolléti” értékekre.

Abban az esetben, ha a napi rutin valami oknál fogva megváltozik, és a család nem a megszokott időben ér haza, a fent említett mobileszközökön keresztül lehetőségük lesz bekapcsolni a fűtést.

A rendszer továbbá figyel a nyitva felejtett garázsajtóra is, így a riasztó élesítés után ezt a feladatot is pótolja.

A kivitelezési munkálatokat villanyszereléssel, a vezérelni kívánt áramkörök kábelezésével, valamint a központi elektromos szekrények beszerelésével kezdtük. Fent előkészítési munkák képeit tekintheti meg.