WeMo a Belkin-től

WeMo a Belkin-től

Minél többet kutat az ember a világhálón, úgy válik napról, napra biztosabbá, hogy az „Élő otthon rendszerek” a jövő!

A Belkin cég innovatív megoldása az Élő otthon piacon látja a jövőt. A WeMo egy olyan eszközcsalád, amivel könnyen, és egyszerűen fel tudjuk szerelni otthonunkat, és máris egy otthonautomatikai rendszer könnyíti meg életünket.

 

Ugyan találni olyan híreket, amik keményen kritizálják a WeMo rendszer sérülékenységét, de az irány már megvan, és ez becsülendő. A Belkin jó úton halad, hogy új, és egyszerű otthonautomatikai megoldásokkal örvendeztesse meg a végfelhasználókat.

Az otthin Wi-Fi rendszerünkre kapcsolva az eszközöket, a világ minden részéről elérhetővé válik a rendszerbe kapcsolt megoldás.

Okos LED, ultra okos LED, dugaljak, villanykapcsolók, kamerák, mozgásérzékelők, elektromos edény, kávéfőző, légtisztító, melegítő testek és ezeknek a kombinációi azok a termékek, amikkel a Belkin erősít. Mindenki talál magának valót, és a design sem utolsó.

Érdekes, de frappáns irány a rendszerbe köthető Wi-Fi-s edény, ami a vacsorát „megfőzi” nekünk, de a kávéfőző/daráló, ami időzíthetően, vagy távolról kapcsolva is lefőzi nekünk a kávét, is nagy ötlet.

A rendszer nagy hiányossága – azon kívül, hogy könnyen sebezhető – hogy az otthoni Wi-Fi hálózatunkra kapcsolódik, ami könnyen zavart okozhat a többi eszközzel való kommunikációban. Ellenben előnye, hogy a telepítés nem kíván szaktudást. Plug-and-play, így mindenki telepítheti.