Praktikus megoldások

Ennél a lakásnál a megrendelőnknek rengeteg ötlete, kívánsága volt.

A legjobb tudásunk és ismereteink szerint próbáltunk és tudtunk tanácsokkal, megoldásokkal segíteni a döntéshozatalban.

Először a biztonság került előtérbe. A kétszintes lakás riasztórendszerét építettük ki, infra- és ajtónyitás érzékelők segítségével.

Ezt követte a világítás vezérlés, amely fényerőszabályzással lett ellátva. Ez nem csak kényelmi funkciót, hanem jelentős energia megtakarítást eredményezett a családnak.

A következő lépés a fűtés szabályzása volt. Itt szintén nagy spórolást lehet elérni, amennyiben használjuk az otthonautomatika adta lehetőségeket. Ilyen például a fűtési profilok beállítása.

Ezek után a redőnyvezérlés kiépítése már nem is volt kérdés. Egy olyan lakásban, ahol a világítás- és fűtés vezérlés kiépítésre kerül, ott elengedhetetlen a redőny/zsaluzia vezérlés megvalósítása. Ahogy azt már többször említettem a kényelem mellett arra is nagy figyelmet fordítunk, hogy a pénztárcában a hónap végén több maradjon. Ezen plusz funkció a többivel együtt pontosan ezt eredményezi.

A fent leírtakat egyetlen egy rendszerrel valósítottuk meg, mindezt anélkül, hogy a tulajdonosnak pilótavizsgát kellene tennie a használathoz. Ehhez rendelkezésre áll egy LCD kijelzős kezelő, valamint a mobilra letölthető program.