piackutatas

Piackutatási eredmények – MarketsAndMarket

A MarketsAndMarket piackutató jelentése szerint, az otthoni biztonsági megoldások (elektronikus zárak, érzékelők, kamerák, behatolás jelzők, kaputelefonok, beléptető- és tűzvédelmi rendszerek) piacán hatalmas ugrás várható. 2020-ra az amerikai piacon körülbelül 47,542.52 millió dollárnyi forgalmat várnak.

A globális otthoni biztonsági megoldások piaca rohamosan növekszik. Ennek fő oka az, hogy egyre aggasztóbb méreteket ölt a bűnözések aránya világszerte, és a könnyen telepíthető és használható megoldások egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon. A megbízhatóságról természetesen el nem feledkezve!

Az 1990-es évek elején indult be az otthoni riasztós megoldásokra a kereslet. Ekkor még a választék igen csekély volt, és a megbízhatóság sem volt kifogástalannak mondható. A téves riasztások aránya igen magas volt még anno. Azonban a technika sokat fejlődött, így az otthoni biztonsági megoldások tárháza is fokozatosan kinyíltak. Számtalan funkciót ellátó eszköztárral is fel vannak már vértezve a biztonsági rendszerek. Éjjellátó kamerák, elektronikus és intelligens zárak, mikrohullámú érzékelők, vezeték nélküli eszközök, az internet kapcsolatot felhasználó komplex rendszerek.

Ezeket szem előtt tartva nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy merre is tart az iparág, és milyen megoldásokkal állnak elő a fejlesztők a közeljövőben.