Philips Hue

Phillips Hue – több mint egy izzó

 

Valószínű sokan találkoztak már okos izzókkal. Ezeket okos telefonunkról tudjuk be-, kikapcsolni, beállítani a nekünk megfelelő színárnyalatot. A legtöbb gyártó bluetooth technológiát alkalmaz, hogy kényelmesen elérhessük okos telefonunkkal égőinket. A Phillips szembe ment ezzel a trenddel, és egy WIFI hálózatra kapcsolódó izzót fejlesztett.

Az egységcsomag 3 izzót és egy WIFI-s központot tartalmaz. A telepítése egyszerű. Az izzókat becsavarjuk a kívánt helyre, a WIFI-s kommunikációs központot kábelen csatlakoztatjuk routerünkhöz, és már készen is vagyunk. A központi egység automatikusan felismeri az égőket, nekünk csak annyi teendőnk marad, hogy elnevezzük őket, és az ITunes-ból, vagy az PlayStore-ból letöltsük az alkalmazást telefonunkra.

A Phillips Hue saját alkalmazása igen sok lehetőséget kínál. Előre beállított színek közül választhatunk, vagy saját színeket keverhetünk. Az alkalmazás képes arra, hogy a telefon kamerájával készített fénykép, vagy a telefonunkon található bármely kép színhatásaival azonos színeket állít be az izzókon. Előre beállíthatjuk, reggel mire felébredünk mely izzók világítsanak és milyen színnel. Ha elmegyünk otthonról automatikusan lekapcsolja a világítást. Természetesen a sok funkció mellett megmarad, hogy a hagyományos kapcsolókkal is kapcsolhatjuk izzóinkat.

A Phillips Hue nem csak egy egyszerűen vezérelhető izzó. Egész népes fejlesztő tábor alakult köré. Az alkalmazásboltokban egyre több alkalmazás jelenik meg. Találhatunk hangulat fényeket, karácsonyi-, sportesemény-, party alkalmazásokat, hangvezérléseket.

Az ára nem olcsó, viszont nagyon könnyen beleszeret az ember, ha kipróbálja. A kezdőcsomagon kívül érkezett már hozzá asztali lámpa a Bloom, és LED sor a LightStrips. Ezek működtetéséhez természetesen szükség van az alapcsomagra.