iroda

Otthoni iroda – Home Office

Mostanában egyre megszokottabbá válik, hogy valaki otthonról dolgozik. Ezt nevezik, Home Office-nak. Sokak szeretik, de vannak azok – mint én is –, akinek kell a munkahelyre vezető út, és az a környezet, ami napi munkát elindítja, és hatékonnyá teszi.

Aki mégis szereti a Home Office-t, olvassa csak tovább a cikket, és tudja meg, hogy milyen praktikákkal teheti kényelmesebbé és egyben hatékonyabbá az otthoni munkát.

Kezdjük a legfontosabbnál, a helyiségnél! A pontos és precíz munkához a privát szféra a legfontosabb. Ezt könnyen megoldhatjuk egy csukott ajtóval, de csak akkor, ha valakinek külön szobája van arra, hogy irodát alakítson ki. Akinek erre nincs lehetősége, annak kell találni egy olyan sarkot, amit könnyen leválaszthatóvá, elválaszthatóvá tehet. Számtalan designos és egyszerű megoldás létezik már a csúsztatható falaktól kezdve, a plafontól a padlóig érő függönyökön át. Az élénk színek elsőre jó választásnak tűnhetnek, de hosszú távon gondolkozzunk mindig. Egy finomabb szín, ami nem veszi el a figyelmünket, kellemesebb hangulatot tud kölcsönözni.

Az asztalunkat ne az alapján válasszuk meg, hogy mennyi szabad hely van az asztallapon. Ne legyen túl nagy az asztalunk, mert túl sok helyet foglal, és könnyen abba a hibába esünk, hogy az összes papírunkat ott tároljuk majd, ami csak bonyodalmakat, és rendetlenséget okoz. Válasszunk egy kisebb asztalt, ami nem sok minden fér el, de fiókokkal, tárolókkal bőven el van látva. Így könnyebben tudjuk rendszerezni a dokumentumokat, és az asztal is rendezettebbnek tűnik.

Mivel sok időt töltünk majd az otthoni irodánkban, azért legalább itt érdemes LED fényekkel körülvenni magunkat. Figyeljünk oda, hogy inkább a meleg fehér fényű LED-eket válasszuk.

Hogy figyelemmel tudjuk kísérni az aktuális fogyasztásunkat, érdemes a már meglévő Élő otthon rendszerünket olyan csatlakozókkal felszerelni, amik a fogyasztást is monitorozzák, esetleg még statisztikát is csinálnak. Így meg tudjuk nézni, hogy mely eszközök fogyasztanak azidő alatt, amikor nincsenek használatban. Sok áramot tudunk így spórolni!

És a hab a tortán, hogy olyan redőnyöket, vagy függönyöket is rá lehet kapcsolni az Élő otthon rendszerre, amik a fényviszonyok szerint engedik be a természetes fényt, vagy tartják bent a benti fényt.

Bármilyen megoldást is választunk, a fentiekre figyeljünk oda, és klasszisokkal könnyebbé válik a munka otthon, és sokkal hatékonyabbakká is válhatunk.