Okosotthon

Okos otthon ébredéstől a kertig

 

Mai írásunkban a FIBARO okos otthon rendszer további két, az átlagosnál jóval túlmutatóbb funkcióját mutatjuk be.

Az érzés, amikor reggel felkelsz, szemed még félig csukva, az álomképed játszik feled, az első lépésekkel óvatosan megközelíted a konyhát és várod a messiást, hogy értelmet nyerjen a nap. A szokásos forgatókönyv a mókuskerék effektussal párosítva nem valami szép, főleg úgy, hogy a reggeli ébredés minősége nagyban meghatározza a délutánunkat.

A FIBARO okos otthon rendszer széles körű felhasználhatóságát kiválóan prezentálja, hogy tökéletes társ a nap indításában: reggel, amikor ébred a család, a nappaliból beszűrődő természetes fény és a kellemes zene teszi könnyebbé az első perceket.

Közben a kávéfőző lefőzi a friss kávét és a fürdőszobában megtelik a kád vízzel. A FIBARO okos otthon rendszer extráinak, csak a képzelet és a felhasználó képzelőereje szabhat határt. Az előre beprogramozott automatizált rendszer teszi a dolgát, és kényelmi funkcióival, egy sokkal magasabb szintre emeli a reggeli órákat.

A nyári idő beálltával a kerti szeánszok fokozottan figyelmeztetnek arra, hogy kellő figyelemmel és gondossággal járjunk el, a zöld gyep ápolásában. Ennek egyik kultikus része, a pázsit rendszeres öntözése, hogy az valódi pompájában ragyogjon szemeink előtt.

Az intelligens rendszer képes az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert. A FIBARO okos otthon rendszer képes szabályozni növényeink öntözési folyamatát, külön tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Így könnyűszerrel elkerülhető, hogy este elinduljon a locsolás, ha például egész délelőtt esett az eső.