Nyaralás? Tartsa egyik szemét az otthonán a távolból is!

Nyaralást tervez a családjával, de aggódik, hogy minden rendben van-e az otthonával, amíg távol van? Menjen biztosra, és telepíttessen csak egy otthonautomatikai rendszert, vagy bővítse ki a már meglévő riasztórendszerét eggyel, és néha pillantson haza az okostelefonja segítségével, bárhol is sütteti a hasát ezen a nyáron.

A SMARTme Building Technologies Kft. által forgalmazott rendszerekbe sokkal több lehetőség rejlik, mint egy átlagos riasztórendszerben. Behatolásjelző, füst- és tűzjelző, szénmonoxidszint mérő, nedvességmérő és áradásjelző csak pár a sok más extra mellett, amivel egy ilyen rendszer felszerelhető. Ezek az eszközök már kábelek nélkül kommunikálnak egymással. Egy ilyen rendszer nem csak a veszélyt jelzi otthonában, hanem abban is segít, hogy már csak azon kelljen aggódnia, hogy nyaralása másnapján is megmaradjon a napsütéses idő.

Az otthonautomatika rendszerek amellett, hogy kényelmesebbé teszik az életét, időt és akár pénzt is megspórolnak önnek. Olyan extrákkal is rendelkeznek, amikkel egy átlagos riasztórendszer nem. Például, ha behatolást érzékelt, akkor nem csak a külső, hanem a belső fényeket is felkapcsolja, akár villogtatja is azokat, ami több figyelmet von magára, mint a riasztók magas, már-már megszokott magas hangja.

Automatikusan ki tudja kapcsolni a ventillációs rendszert, hogy tűz esetén ne terjedjen szét a füst az egész házban, vagy a tetőtéri ablakokat is ki tudja nyitni, hogy a megfelelő szellőzést biztosítsa. Ezeken felül, ha mozgást érzékel valamelyik helyiségben, akkor akár egy képernyőérintéssel is körbe tud nézni a házban a kamerák segítségével. Mialatt távol van otthonától, egy okostelefonos applikáció segítségével meg tudja változtatni az otthona biztonsági beállításait, a hőmérsékletet, de akár a lámpák fényerejét, vagy állapotát is.

A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, de úgy könnyebb összefoglalni a beállítási variációk által nyújtott lehetőségeket, ha csak azt emeljük ki, hogy teljesen személyre szabható az otthonautomatikai rendszer, legyen bármilyen elvárása is!

A rendszer e-mailben, vagy akár egy telefonos figyelmeztetéssel is tudja önt figyelmeztetni szinte bármilyen eseményről, ami az otthonában történik. Tudni szeretné, hogy mikor érkezett haza gyermeke az iskolából? A rendszer erről is értesíti önt!

Röviden! Az otthonautomatikai rendszerek az ön otthoni szeme és füle, ami állandóan vigyázza értékeit, amíg ön távol van.

Tartson velünk a jövőben is, mivel a témában számtalan cikk jelenik meg folyamatosan a honlapunkunk!