Netatmo weather station

Netatmo weather station

Időjárás állomás sokféle kapható. Hogy miben nyújt többet a Netatmo?  A csomagban rögtön két egységet kapunk, egy lakásban elhelyezhetőt, és egy kültéri eszközt. Természetesen az adatokat okos telefonunkon, vagy tabletünkön olvashatjuk le. Az applikáció egyaránt fut Android és IOS rendszereken. Mind a két eszköz hengeres, letisztult formával rendelkezik, szinte észrevétlenül beleillik bármilyen környezetbe.

A kültéri egység hőmérsékletet, páratartalmat, és levegőminőséget mér. Csatlakoztathatunk hozzá szintén a Netatmo által fejlesztett csapadék, és szélerősség mérő eszközöket is. Ejtsünk szót a negatívumról is. A kültéri egység nem vízálló, így mindenképpen védett helyen kell elhelyeznünk.

Az igazi többlet szolgáltatást a beltéri egység nyújtja. A hőmérsékleten kívül páratartalmat, zajszintet, légnyomást, és széndioxid koncentrációt is mér. Sokszor a magas széndioxid mennyiség fáradékonysághoz és fejfájáshoz vezet. A beltéri egység már akkor jelez nekünk, amikor a határértéket elértük, így egy kiadós szellőztetéssel meg is előzhetjük ezeket a tüneteket.  A magas páratartalom a falak penészesedéséhez vezet, amit eddig nem nagyon tudtunk figyelni, csak akkor vettük észre, amikor megjelent a gombásodás. A vizes falak és a gomba szintén egészség károsodáshoz vezethet.

A szoftvert könnyen áttekinthető felületet kapott. A számadatokon kívül lehetőségünk van grafikonokon is megjeleníteni az adatokat. Külső tartalomszolgáltatók előjelzéseit is megnézhetjük, valamint egyéni értesítéseket is beállíthatunk. A rendszer néhány figyelmeztetést automatikusan élesít. Így szól nekünk, ha kint fagy, ha a lakásban nagyon alacsony a hőmérséklet, ha hirtelen nagyot zuhant a légnyomás, vagy megemelkedett a páratartalom, sőt a széndioxid szint emelkedésénél is szól, hogy ideje szellőztetnünk.

 

Első látásra az 50.000Ft körüli összeg amiért beszerezhetjük, soknak tűnhet. Viszont ha külön-külön vásárolnánk ilyen szenzorokat nagyjából hasonló nagyságrendben jönnénk ki. A rengeteg szolgáltatással a Netatmo Weather Station megéri az árát. Egy élhető, egészséges otthonunk lehet, ahova mindig öröm hazaérkezni.