Miért éppen Florida?

A SMARTme Building Technologies Kft. nagy hangsúlyt fektet a piackutatásra, hogy a lehető legmodernebb, és legköltséghatékonyabb megoldásokat tudja felsorakoztatni az érdeklődők elé. Egy ilyen online mustra alkalmával bukkantam rá egy érdekes cikkre, amivel elrepítem az olvasót a tengerentúlra. Nem túl messze, csak Floridáig!

Ha az otthonautomatikáról keresünk szakmai cikkeket az interneten, akkor nem lehet nem észrevenni, hogy Florida neve újra, és újra felbukkan. Nem csoda, hiszen Florida az otthonautomatikának azt jelenti, mint Forrest Gumpnak Jenny. Ők így együtt „a borsó meg a héja”!

Floridát tartják Amerika innovációs melegágyának. Ez az állam több csatornán is biztosítja a sikert a vállalatoknak, akik az egyre növekvő fogyasztói társadalmat igyekszenek kielégíteni az elektronika terén. Nem szaladok most előre, inkább kezdem a legfontosabb számokkal, ami Floridát illeti.

Florida több kulcsfontosságú szektorban is nagyon erős.

1. Life Science (gyógyszeripar, orvostechnikai eszközök gyártása, biotechnológia)

2. IT (szolgáltatások, termékek, szoftverfejlesztés, oktatás, optika, távközlés és otthonautomatika)

3. Űrkutatás és repülés

4. Személy és vagyonvédelem

5. Pénzügyi és szakmai szolgáltatások

6. Gyártás

Összehasonlítva más USA-beli államokkal, Florida a 4. legnépszerűbb, a 4. legnagyobb munkaerővel rendelkezik, a 7. legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta, a 4. legmagasabb üzleti bevételt generálja, a 4. legnagyobb GSP-vel (bruttó állami termék) rendelkezik. Ezen felül olyan mérföldköveket fektettek le itt IT vonalon, amikre az egész világ emlékszik. Floridai űrprogram – 1950, Cape Canavera. A lézerkorszak alapjainak lefektetése – 1960. IBM PC kifejlesztése – 1980, Boca Raton. A lista hosszú, de a lényeget értjük! Florida a világ kapuja az innovációban és nemzetközi kereskedelem terén is.

Florida a folyamatos fejlődés híve. Ami kuriózumnak számít, hogy az állam kiemelten támogatja a kutatás-fejlesztést. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az egyetemeket és a különböző iparágak képviselőit összehozza, és olyan erős hálózatokat hozzon létre, amelyek biztosítani tudják az innovációs előrehaladást, ösztönzőleg hatnak, és táptalajt nyújt az utánpótlás oktatására is.

A floridai cégek mindegyike élvezi az adórendszer stabilitását, kiszámíthatóságát is. A megfizethető lakhatás tökéletes piacot teremt az otthonautomatikával foglalkozó cégeknek, és mivel az életminőség is igen magas, szinte alig találni olyan otthont, ami ne lenne valamilyen módon automatizálva.

A vezető nagy márkák folyamatosan analizálják és figyelemmel kísérik a fogyasztói igényeket, a termékeket korszerűsítik, összehasonlítják a piac árait és ezek összesítésével tartják versenyképesen ezt az üzletágat. A jövedelmezőség a kulcs a sikerhez! Floridának megvan mindene ahhoz, hogy versenyben maradjon ebben a napról napra szerteágazóbb üzletágban. Az állam segíti a cégeket, hogy az üzletüket fenntartható szinten tudja tartani, annak érdekében, hogy megállja a helyét a hatalmas világversenyben.

Ahogy az körvonalazódik, Floridában már az otthonautomatizálás olyan szinten van, mint Magyarországon az internet. Könnyen elérhető, mindennapi dolog, ami nélkül már az ember el sem tudná képzelni a mindennapi életét, és szinte minden otthonban megtalálható.

Úgy gondolom, hogy nem kell mindig ennyire messzire menni ahhoz, hogy az ember követendő példát találjon, és ugyan nagyon sok dologban különbözik az itthoni és az ottani piac, de mindezek ellenére a cég személyes hitvallásának tekinti azt, hogy Magyarországon is egy mindenki számára elérhető, és mindennapos kényelmi megoldás legyen az otthonautomatizálás.