Mi az otthonautomatizálás?

Kérdezzen meg öt különböző embert arról, hogy mi is az otthonautomatizálás, és öt különböző választ fog kapni. Ezek a rendszerek olyan technológiát használnak az otthonában, vagy az irodában, amik a mindennapokat könnyebbé, olcsóbbá és biztonságosabbá teszik. Az otthonautomatikai rendszerek távolról is képesek a lámpákat fel- és lekapcsolni, a fényerőt szabályozni. Megerősítik a már meglévő riasztórendszert, távolról, vagy automatikusan tudnak ajtókat, ablakokat nyitni, zárni, és nem utolsó sorban energiatakarékosabbá teszi az otthonát.

Elérhető-e az átlagember számára is?

Az otthonautomatika hiába tűnik futurisztikusnak, és hangzik drágának, egy alap rendszer már középkategóriás mobiltelefon árából beépíthető. A rendszerek úgy vannak kialakítva, hogy azokat bármikor bővíteni lehessen. Sokan csak egy alap felszereltséggel rendelkező rendszert szereltetnek be az otthonukba (távolról vezérelhető fényerőszabályzók, kapcsolók) és később bővítik azt. Az energia-megtakarítás már ilyen esetben is észrevehető!

Praktikus és élvezet használni!

Az otthonautomatizálás még akár egy hobby is lehet, mivel ugyanúgy, mint a többi technikai dolognak, ami körbe vesz minket, ennek is lelkes követői vannak. A telepítés gyors, tiszta, egyszerű, és akár régi otthonokat is könnyen automatizálhatunk, energiatakarékosabbá tehetünk. Több olyan előnnyel is jár, amivel akár napi problémákat is végleg kiiktathatunk az életünkből. Korábbi cikkünket ITT olvashatja a témában!

Albérletekbe is kiváló!

Sokaknak esze ágába sem jut, vagy elretten attól, hogy az albérletét automatizálja. A leggyakoribb tévhit, hogy ez a technológia csak a tulajdonosoknak segíti, csak neki lenne érdeke a telepítés. A kábelnélküli otthonautomatikai rendszerekhez nem kell a már meglévő kábelezéshez hozzányúlni, így könnyen telepíthetőek, vagy akár ki is szerelhetőek. Akár energiát is megspórol önnek, így a kiadásokat lehet csökkenteni. És mégis ki mondta, hogy ne érezhetnénk maximális kényelemben, biztonságban magunkat az albérletben is? Szakítsunk a hagyományokkal, legyünk korszakalkotóak!

Mit ad még az otthonautomatika?

A kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt nagyon sokan telepíttettek otthonautomatikai rendszert az otthonukba, vagy az irodájukba. A korszerűsítés segít a kiadásokat csökkenteni azáltal, hogy szinte megszünteti a fölösleges áramfogyasztást. Egy mobil applikációval ön meg tudja nézni, hogy bármi égve, vagy bekapcsolva maradt-e, vagy a vasaló megy-e még? Ha igen, akkor azokat azonnal le tudja kapcsolni a távolból, és máris energiát takarít meg. Mindezt már munkába menet is, értékes időt megspórolva ezzel. Akiknek inkább az otthonuk biztonsága helyezkedik el előkelőbb helyen, azok megerősíthetik a riasztórendszerüket. Ha nincs otthon, de riasztást kap, akkor egy képernyőérintéssel is megnézhetik, hogy épp mi folyik az otthonában. Vagy azt is ellenőrizheti, hogy mikor értek haza a gyerekek, vagy a garázsba az összes autó ott van-e