Fibaro

Meglepő funkció a FIBARO rendszertől

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az okos otthon rendszer nem más, mint egyedi igényekhez, elvárásokhoz való igazodás, és ezzel együtt, a háztartásban lévő összes elektromos eszköz felügyelete, irányíthatósága, ellenőrzése.

A legtöbb ember a definíció elhangzása után, egyszerre a fűtés szabályozására gondol, de ezen túl is még számos megoldási lehetőséget rejt magában egy intelligens ház. A FIBARO okos otthon rendszer felhasználási területe kiterjed a lakás világítására, a redőnyök szabályozására, a szórakoztató elektronikai eszközök irányítására, illetve a különböző érzékelőknek köszönhetően a család extra biztonsági szolgáltatást is kap.

Azzal nem árulunk egy nagy titkot, hogy a felsorolt felhasználási javaslatok, nagyjából az összes okos otthon forgalmazóra jellemzőek, ergo ha különbséget akarunk keresni és ezzel a felhasználó számára meggyőzővé kívánjunk tenni a FIBARO-t, ennél jóval többet kell mutatnunk.

A funkcionalitás mezejére lépve bátran jelenthetjük ki, hogy a FIBARO okos otthon rendszer piacvezető státusza abban rejlik, hogy az átlagos és megszokott használaton túl, extrákat szolgáltat a családoknak. Az egyik ilyen plusz opció a jelenlét szimuláció.

Ugye sokunknak ismerős a szituáció, amikor otthonunkat hátrahagyva, nyaraláskor, hosszabb utazáskor azon zakatol a fejünk, hogy vajon mikor törnek be hozzánk, az értékeink megfelelő biztonságban vannak-e? Ezekben a napokban, hetekben a ’mozdulatlanul’ hagyott ház, tökéletes célpont a betörők számára, akik könnyű prédaként tekintenek a lakásunkra.

Erre kínál megoldást a FIBARO okos otthon rendszer a jelenlét szimulációjával. Egy random programnak köszönhetően a központi vezérlő egység sötétedés után, véletlenszerűen elkezdi kapcsolgatni a világítást az egyes helyiségekben, és ezzel párhuzamosan, szintén véletlenszerűen a redőnyöket is mozgásba hozza.

A rendszer ezen beállításának célja az, hogy olyan jelenlétet szimuláljon a külvilág felé, mintha az otthonban minden az eredeti kerékvágásban működne, ezzel is kódolva a nem kívánatos személyek felé, hogy a ház él.

A bemutatott funkción túl még számos olyan hasznos felhasználási javaslatot rejt magában a rendszer, amelyeket a következő hetekben itt az oldalunkon is megosztunk a széles közvéleménnyel.