Okosotthon

Márpedig szörnyek nem léteznek

Világosan emlékszem, hogy milyen nagy veszélynek éreztem a lefekvés előtti villanyoltást. Főleg egyedül!

Elnyomott már az álmosság, de a szobában égett a villany. Sajnos az ágytól messze volt a kapcsoló, így hosszú percekig kellett terveznem, hogy a villany lekapcsolása után milyen úton is jutok el leghamarabb az ágyamig. Ott a fejemre húzva a takarót, már biztonságban voltam! Az utat mindig egy hatalmas ugrással fejeztem be. Biztos voltam benne, hogy nem tud olyan gyorsan előmászni a rettegett szörny a sötétből, mint amilyen gyorsan a jól átgondolt technikával én az ágya jutok. Hiába volt az évekig tartó ugrálás, technika csiszolás, nem lett belőlem távolugró.

Ha nem ágyba mentem, csak egy másik szobába akár, akkor akár Usain Bolt-ot is megszégyenítő sebességgel jutottam el A-ból B-be! Valamit biztos nagyon jól csináltam, hiszen nemhogy még birkózni sem kellett egy szörnnyel sem, még a lábamat sem kapták el soha. „Szép munka!” – mondom én!

Bárcsak létezett volna már az én gyermekkoromban is egy olyan kényelmes megoldás, amit manapság már széles körben használnak.

Én is sokszor kértem szüleimet, hogy hagyjuk égve a szobámban a villanyt egész éjszakára, és ígértem, hogy akkor nem fogok félni. Sajnos ez soha nem volt megvalósítható, hiszen már akkor nagyon figyeltünk, hogy mennyi áramot fogyasztunk a háztartásban. Akkor állítható fényerőről, vagy akár LED-ről még álmodni sem mertünk.

Az élő otthonban fényforrásonként is tudjuk a fényerőt állítani, vagy időzíteni. Jelölje ki a mobiltelefonos applikációval a gyerekszobába szerelt LED-et, vagy akár a gyermekágy melletti lámpát, és ha szeretné, akkor a távolból is fel tudja azt kapcsolni, vagy ellenőrizni tudja a státuszát, így győződve meg arról, hogy a gyermeke ágyban van-e már.

Gyermeke elfelejtheti az éjszakai félelem fogalmát, és Ön is nyugodtabban aludhat!

A LED egy olyan energiatakarékos és gyermekbarát megoldást, ami az akár indirekt finom fényével, állítható színeivel is a megnyugvást sugallja, meghittebb hangulatot kölcsönöz a gyerekszobába. Ezeken túlmenően még energiatakarékos is, így igazán nem kell aggódni, hogy ha otthonautomatikai rendszer nélkül is telepítjük, és egész éjszaka égve marad.

A telepítés az aktuális LED akciónkkal gyorsabban megvalósulhat, mint gondolná, de ajánlom, hogy olvassa el korábbi cikkünket „Fényerőszabályzás újragondolva” címmel. Tudjon meg többet a szabályozható fényerő pozitív hatásairól.